Російські війська нарощують свою військову присутність у прикордонних районах на Сіверському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«На Сіверському напрямку противник нарощує військову присутність у прикордонних районах», — ідеться в повідомленні.

Військові уточнили, що ворог проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території Росії, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Відео дня

Також, за даними ЗСУ, артилерійським і мінометним обстрілам ворога піддалися понад 10 населених пунктів, серед яких Карповичі та Прогрес Чернігівської області, а також Чернацьке, Яструбщина та Уланове Сумської області.

Читайте також:
Результати російського обстрілу (Фото:Сумська ОВА/Telegram) РФ вдарила ракетою і двома дронами по Конотопському району, пошкоджено десятки приватних будинків — Сумська ОВА

3 травня заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький повідомляв, що Росія готується до наступу в районі Харківської та Сумської областей на північному сході.

До цього 2 травня голова Сумської ОВА Володимир Артюх повідомляв, що на кордоні Сумської області не фіксують наступального угруповання російських окупантів. Однак ворог може застосовувати диверсійно-розвідувальні групи на цьому напрямку.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі