Автор: Кіра Борисіхіна

Група дослідників з Кіотського університету і компанії Sumitomo Forestry представила перший у світі дерев’яний супутник, який буде запущений на ракеті SpaceX у вересні.

Про це пише Phys.org.

Читайте також:
Японські вчені розраховують використовувати деревину для будівництва космічних апаратів (Фото:KyotoU Global Comms/Джейк Тобіяма) Магнолії стали в пригоді. В Японії хочуть відправити в космос дерев’яний супутник

Творці очікують, що дерев’яний матеріал супутника повністю згорить під час повернення в атмосферу, що допоможе уникнути утворення металевих частинок, які можуть негативно вплинути на навколишнє середовище і телекомунікації.

Відео дня

За словами Такао Дої, астронавта і спеціального професора Кіотського університету, супутники з неметалевих матеріалів мають стати мейнстримом.

Планується, що супутник LignoSat буде відправлено в космос на ракеті SpaceX з Космічного центру Кеннеді і попрямує до Міжнародної космічної станції (МКС). Звідти супутник буде виведений для перевірки його міцності та довговічності.

Читайте також:
Супутник із дерева буде менш шкідливим для довкілля, ніж металеві аналоги (Фото:Університет Кіото) Екологічно. NASA і Японське космічне агентство планують запустити дерев’яний супутник

Дані, отримані від супутника, дослідники використають для аналізу його поведінки в умовах космосу, включно з реакцією на зміни температури і напруги.

Крім цього, вівторок став свідком старту ракети з ще одним супутником EarthCARE, результатом співпраці Європейського космічного агентства (ЄКА) і JAXA. Супутник EarthCARE перебуватиме на орбіті майже 400 кілометрів над Землею і вивчатиме роль хмар у боротьбі зі зміною клімату протягом трьох років.

Читати далі