У минулому українці свідомо використовували прізвиська, що походять від страшних тварин, яких вони боялися. Вони вірили, що це відштовхне негативну енергію.

Таким чином, з’явилися такі прізвища як Вовк, Ведмідь або Зубр. Навіть дітей можна було назвати не дуже привабливими іменами, такими як Некрас, Поганка, Нехорош, Мал, Крив, у сподіванні, що ці слова не сподобаються нечистій силі і вона не зверне на них уваги.

Відео дня Читайте також: Дізнайтеся більше. Якщо ваше прізвище є в цьому списку, то ваші предки могли професійно розводити коней

Згідно з інформацією з генеалогічного порталу Рідні, в Україні наразі проживає 1701 особа з прізвищем Ведмідь, і воно посідає 2744 місце за поширенням. Найчастіше це прізвище зустрічається на Придніпров'ї, а серед носіїв найпопулярнішими іменами є Микола та Олена. Територіально, найбільше осіб з цим прізвищем проживає в Києві (147), Дніпрі (90), Ромнах (62), Конотопі (59), та Запоріжжі (50). Осередком проживання носіїв прізвища Ведмідь є Срібнянський район на Чернігівщині, де на одного носія припадає 407 мешканців.

Прізвище Вовк налічує 23412 носіїв і займає 71 місце за поширенням. Найбільше осіб з цим прізвищем проживає на Придніпров'ї, а серед носіїв найчастіше зустрічаються імена Олександр та Тетяна. Територіально, компактні групи носіїв прізвища Вовк зосереджені у Києві (1325), Львові (1018), Харкові (475), Дніпрі (455), та Кривому Розі (377). Смілянський район на Черкащині є осередком проживання носіїв прізвища Вовк, де на одного носія припадає 147 мешканців.

Щодо прізвища Зубр, то його первісне звучання в Україні не збереглося, залишилися лише похідні від нього, такі як Зубрейчук, Зубрович, Зубрик, Зубрич, Зубро, Зубренко та інші.

Редактор: Альона Дука Читати далі