Більшість контенту в соцмережах, де зображені українські військові або співробітники ТЦК і конфлікти з ними — частина російських інформаційно-психологічних операцій.

Про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

«Важливо розуміти, що значна частина контенту в соцмережах, де зображено військовослужбовців Збройних сил, нібито службовців ТЦК та конфлікти з ними, — продукти ворожих підрозділів інформаційних операцій», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

У Сухопутних військах зазначають, що отримують дані про організацію зйомок таких сюжетів на тимчасово окупованій території.

Читайте також:
Кремль розпочав нову інформаційну кампанію проти України (Фото:REUTERS/Maxim Zmeyev/File Photo) «Ухилянт». Росія запустила у TikTok ІПСО про відпочинок «українських» чоловіків за кордоном — розвідка

«Елементи типові: люди в українській формі разом із людьми у формі Національної поліції вступають у конфлікти з „місцевими жителями“. Імітуються побиття, у кадрах присутні мікроавтобуси та автомобілі з чорними номерами, а також авто з українськими номерами різних регіонів реєстрації. Використовуються нейтральні локації, які складно визначити», — кажуть військові.

Самі відео поширюються в поганій якості — це також імітація «природності».

«Раніше ворожі фахівці використовували більш професійний монтаж і не досягали результату, а отже — противник удосконалюється. Окрім імітації конфліктів, готуються відео, що пов’язують військовослужбовців ТЦК із вживанням спиртних напоїв, наркотиків, у закладах харчування та в супроводі жінок», — додають у Сухопутних військах.

За останній час, заявили в ЗСУ, у Мережі з’явилося кілька подібних відео.

Інфографіка: NV

«Наголошуємо, що всі справжні ситуації, які мають місце, ретельно вивчаються, проводяться необхідні службові перевірки, а громадськість інформується в установленому порядку. Однак ми зобов’язані повідомляти, коли високим статусом військовослужбовців ЗСУ маніпулює ворог. Закликаємо відповідально ставитися до будь-яких підозрілих відео», — резюмують військові.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі