Військовий експерт і колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Radio NV розповів про ситуацію на Харківщині.

https://www.youtube.com/watch?v=ktf_QnDPOKY

Селезньов підкреслив, що за останню добу ворог активізувався в районі прикордоння.

«За останню добу діяльність ворожих сил та засобів у нашому прикордонні значно активізувалась. І поки що не йдеться про масштабні атаки з використанням бронетехніки, але таке собі дзеркало від діяльності РДК, Легіону Свободи та Сибірського батальйону, яке ми спостерігали нещодавно, зараз ворог намагається реалізувати в районі Вовчанська і в районі тих населених пунктів, які поруч із ним», — пояснив Селезньов.

Відео дня Читайте також:
Евакуація сімʼї із Вовчанська (архівне фото) (Фото:Олександр Медведєв) З Вовчанська та ближніх сіл у Харківській області евакуюють населення — МВА

Тому, зазначив експерт, ситуація там досить динамічна:

«Але, знову ж таки, росіянам, я вважаю, не повезло. Чому? Бо українська армія має на різних ділянках фронту вже трохи більше боєприпасів, ніж це було два тижні тому. А це означає, що бойова робота і наших [артилеристів], і наших операторів FPV-дронів дається взнаки: ворог атакує, несе втрати і змушений відступати далі»

Також Селезньов нагадав про побудовані фортифікації:

«Було вчасно проведено цілий ряд заходів — інженерно-фортифікаційні роботи. Тому я думаю, що наші воїни діють зокрема під прикриттям тих самих фортифікацій. А це дозволяє нам берегти життя та здоров’я наших воїнів і, звичайно, що це максимально уповільнює просування ворожої армії».

Російські окупанти здійснили спробу штурму на вовчанському напрямку о 5 ранку 10 травня, повідомляло Міноборони України. У міністерстві розповіли, що у Харківську область спрямували резервні підрозділи Сил оборони, наразі «тривають бої різної інтенсивності», ЗСУ утримують позиції.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що диверсійно-розвідувальні групи окупантів безуспішно намагаються прорвати кордон, але ЗСУ тримають позиції.

Аналітики DeepState також повідомили, що в районі Харківщини почалася активізація з боку ворога. РФ пробує заходити та закріплятися в ряді населених пунктів вздовж кордону, зокрема, в селах Стрілеча — Красне — Пильна — Борисівка. Також здійснюються спроби заходу ворога в населені пункти Гатище — Плетенівка.

Як повідомляє Reuters з посиланням на високопоставлене українське військове джерело, війська окупантів хочуть створити буферну зону, відтіснивши ЗСУ від кордону.

Редактор: Анастасія Созонова Читати далі