Якщо й існує експерт з пасти, так це точно буде Ден Пашман. Автор бестселера Anything’s Pastable та винахідник нової форми пасти каскателлі розповів CNN 4 інгредієнти до вашої пасти, які зроблять її смак унікальним та неповторним.

На перший погляд, не існує більш простої страви ніж макарони. Вони знайомі кожному, але особливо цінуються в Італії, де паста — національна гордість. Ден Пашман розвинув цю ідею та нині створює нові рецепти та ділиться цікавими ідеями того, як покращити ваш досвід з пастою.

Відео дня Читайте також: Чиніть, як італійці. Чи треба додавати олію в воду під час варіння макаронів

Перша партія з 3 700 коробок каскателлі (з італійської — «водоспад») була продана онлайн менш ніж за дві години. Винайдені Пашманом макарони особливі, тому що утримують весь соус всередині себе, щоб він не розтікся і лишався насичувати макарони. Одне з видань назвало каскателлі одним із 100 найкращих винаходів 2021 року.

Тож ділимося чотирма способами як зробити пасту особливою:

1. Хрусткі макарони з перцем чилі

Ця приправа, виготовлена з олії, перцю чилі та смакових елементів, таких як соєвий соус, смажений часник або цибуля-шалот, забезпечує вибух смаку та текстури в кожній ложці.

«Існує кілька рецептів, які вимагають хрустких чилі, наприклад, Cacio e Pepe Chili Crisp, і немає майже нічого, на що б ви не змогли його намазати», — каже Пашман. Він особливо любить поєднувати чилі з молочними продуктами: у його рецепті Cacio e pepe цей перець поєднується з сиром. На десерт спробуйте чилі з морозивом.

2. Заатар

Ця близькосхідна суміш приправ неймовірно смакує зі смаженою куркою, фокаччею або яєчнею. Рецепти суміші спецій варіюються, але найчастіше до заатару додають мелений сумах, чебрець (слово «затар» арабською означає «чебрець»), кунжут, іноді також майоран, орегано, кмин або коріандр.

Пашман ділиться, що любить додавати заатар у свою макаронну піцу, де паста виступає в ролі коржа, до артишока і фети. Також він кладе суміш спець у Шакшуку та до пасти-мушель.

3. Консервовані лимони

Паста з консервованими лимонами (Фото: Inst @sfoglini) Паста з консервованими лимонами / Фото: Inst @sfoglini

Лимон, лайм і цедра Пашман вважає «потужною енергетичною силою». «Я так люблю лимони, що у мене на кухні лимонні шпалери», — додає Пашман.

За його словами, солоні, пряні лимони, поширені в північноафриканській кухні — це прикольні терпкі, пікантні та солонісмаки. Він використовує їх замість звичайних лимонів у таких рецептах, як салат «Хрусткі ньокі з консервованим лимонно-томатним соусом» та «Кавателлі зі смаженими артишоками та консервованим лимоном».

Цілі консервовані лимони (так, ви можете їсти як м’якоть, так і шкірку) продаються в банках у багатьох супермаркетах і спеціалізованих магазинах. Вам знадобиться багато, оскільки консервовані лимони також неймовірно смакують у салатних заправках, маринадах, тахінах та йогуртових соусах.

Читайте також: Хрустка та запечена з лимоном. Рецепт запеченої золотої картоплі на часниковому соусі — приготуйте на обід

4. Солоний крекер

За словами Пашмана, багато італійських та азіатських страв з локшини та рису містять текстуру. Однак звичні американські варіанти чи навіть українські є монотекстурними. Тобто макарони подіють із чимось м’яким. «Як тільки ви починаєте додавати різні текстури до макаронів, стає важко повернутися до старого доброго, старого доброго» — каже він. Спробуйте додати крекери та цибулю на пасту з цвітною капустою та пивним сиром. Головний соус цієї пасти — вершкове масло.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі