Українські сили завдали ударів по ЗРК С-400 і С-300 у тимчасово окупованому Криму в понеділок, 10 червня. Кримські пабліки показали наслідки удару по позиції окупантів.

Супутникові фото результатів атаки ЗСУ опублікував моніторинговий канал Кримський вітер у Telegram.

За їхніми даними, в районі Джанкоя було знищено РЛС 48Я6-К1 Подлет. Також на знімку, за їхніми даними, можна побачити пускову установку типу 51П6 з однією ракетою, її стан не відомий. Також на фото є ще одна пускова установка, додали вони.

Відео дня

«Ще є сліди горіння, є ймовірність, що там стояли інші ПУ. Але на ранкових знімках цієї батареї видно всього дві пускові установки», — йдеться в повідомленні.

Кримський вітер/Telegram Фото: Кримський вітер/Telegram

Також повідомляється, що було знищено КП 5Н63С із РПН 30Н6 у районі Великого, Сакського району.

«На знімках можна помітити тягачі 5П85ТЕ без причепів і сліди відтягнутої враженої/знищеної техніки (такі ж були після того, як прибрали знищений радар 92Н6Е в районі Бельбека)», — повідомляє моніторингова група.

Кримський вітер/Telegram Фото: Кримський вітер/Telegram

У ніч на 10 червня в Криму прогриміла серія вибухів. Місцеві Telegram-канали повідомляли про вибухи в Євпаторії, Красноперекопську, у районі Джанкоя і в низці інших населених пунктів.

Сили оборони України повідомили, що вразили російські зенітні ракетні комплекси С-300 і С-400. Успішні удари, за їхніми даними, вразили один комплекс С-400 у районі Джанкоя і два С-300 біля Чорноморського та Євпаторії. ЗСУ підкреслили, що росіяни не перехопили жодної з випущених Україною ракет.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі