Вибори в США. Політолог розповів, що перемога Байдена може змінити у війні РФ проти України

Професор політології Лукан Вей в інтерв'ю NV розповів, що може змінити у війні Росії проти Україні перемога Джо Байдена на виборах президента США.

В інтерв'ю NV Вей висловив думку, що у разі перемоги на виборах позиція Байдена щодо допомоги Україні виграти війну «стане сильнішою».

Читайте також:
Джо Байден (Фото:REUTERS/Evelyn Hockstein) Байден може знятися з президентських виборів у США на користь Мішель Обами — Spiegel

«Безперечно для України буде набагато краще, якщо переможе Байден. Щодо перемоги України, я не думаю, що адміністрація Байдена б засмутилася, якщо б Україна виграла цю війну, але щодо допомоги ви маєте розуміти, що в США навколо питання Росії існує дивна ірраціональність. Дійсно, багато хто боїться ескалації конфлікту, боїться застосування ядерної зброї. Хоча цей страх починає трохи зменшуватися. Не дати України можливостей виграти цю війну було б неправильним. Я думаю, що для Сполучених Штатів було б краще, якби Україна повернулося до кордонів 1991 року і Росія не була б агресивною. І я також розумію, що в України за Байдена є шанс вберегти більше життів і більше територій, ніж за Трампа», — сказав також політолог.

Відео дня

Президентські вибори в США

У листопаді 2024 року у США відбудуться президентські вибори. 19 березня Джо Байден і Дональд Трамп перемогли на первинних виборах у своїх партіях ще в кількох штатах. Найімовірніше, вони знову протистоятимуть один одному в листопаді.

28 квітня повідомлялося, що, за даними опитування 49% зареєстрованих виборців підтримують Трампа. Такі ж результати були і в попередньому січневому опитуванні. Водночас підтримка Байдена становить 43%, тоді як у січні було 45%.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі