Автор: Анастасія Печенюк

Популярний чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT випущений у форматі десктопного застосунку для комп’ютерів від Apple. Версія для Windows має з’явитися до кінця року.

Програма для комп’ютера дозволяє користувачам відкривати ChatGPT у маленькому вікні. Тоді помічник зі штучним інтелектом матиме можливість «бачити» те, що на вашому екрані, і може допомагати розв’язувати будь-які проблеми, такі як робота над кодом.

Відео дня

«Для безплатних і платних користувачів ми також запускаємо нову настільну програму ChatGPT для macOS, яка розроблена для бездоганної інтеграції в будь-які дії, які ви робите на своєму комп’ютері. За допомогою простої комбінації клавіш (Option + пробіл) ви можете миттєво поставити запитання ChatGPT. Ви також можете робити та обговорювати знімки екрана безпосередньо в додатку», — зазначає OpenAI у своєму блозі.

Версія чат-бота для комп’ютерів також підтримує режим голосової розмови, що активується однією кнопкою.

«Незалежно від того, чи хочете ви обміркувати нову ідею для своєї компанії, підготуватися до співбесіди чи обговорити якусь тему, торкніться значка навушників у нижньому правому куті програми для робочого столу, щоб почати голосову розмову», — зазначають творці програми.

https://twitter.com/OpenAI/status/1790072070128177303

Програма для macOS вже доступна для користувачів з підпискою Plus, упродовж найближчих тижнів її отримають безплатні користувачі. Пізніше цього року очікується надходження такої ж програми для Windows.

Крім цього, компанія анонсувала, що в майбутньому версія для ПК почне підтримувати аудіо- та відеоможливості останньої моделі чат-бота зі штучним інтелектом GPT-4o, яку OpenAI презентувала в понеділок, 13 травня. Ця модель отримала значно покращені розмовні навички та можливість підтримки розмови з користувачем за допомогою відеозв'язку.

Читати далі