Дослідження «Гра каменів», яке було представлене на Європейському конгресі з ожиріння, підтвердило ефективність фінансових стимулів у спрощенні процесу схуднення серед чоловіків з ожирінням.

Учасники, які отримували текстові повідомлення разом із фінансовими стимулами, втратили найбільше ваги порівняно з іншими групами, The Guardian

Відповідно до дослідження, фінансові стимули, які були пов’язані з досягненням конкретних цілей з втрати ваги, змушували учасників більш ефективно працювати над своєю метою, і в результаті цього вони схудли більше, ніж ті, хто не отримував таку підтримку.

Відео дня

Учасники дослідження були розділені на три групи. Одна група отримувала текстові повідомлення з фінансовими стимулами, що за досягнення цілей з втрати ваги їм буде виплачено до 400 фунтів стерлінгів. У разі невдачі у досягненні цілей учасники могли втратити частину цих грошей.

Результати дослідження показали, що учасники, які отримували фінансові стимули, схудли найбільше — у середньому на 4,8% своєї маси тіла. У порівнянні з цим, група, яка отримувала лише текстові поради без фінансової підтримки, втратила 2,7% ваги, а контрольна група — лише 1,3%.

Професор Пет Годдінотт, керівник дослідження, виразив надію, що ці результати сприятимуть впровадженню подібних програм у системі національного охорони здоров’я (NHS). Ці фінансові стимули взяли натхнення з ідеї «депозитних контрактів», де учасники ризикували власними грошима у разі невдачі у досягненні цілей щодо зменшення ваги.

Редактор: Олена Басараб Читати далі