Православні та греко-католики в Україні 5 травня відзначатимуть Великдень, або Воскресіння Христове. NV розповідає, як стежити наживо за богослужіннями з нагоди одного з найбільших релігійних свят.

Через повномасштабне вторгнення РФ в усіх регіонах, крім Закарпатської області, діє комендантська година, тому вільний доступ вірян до храмів обмежений. Православна церква України та Українська греко-католицька церква рекомендують стежити за урочистими великодніми богослужіннями по ТБ або в соціальних мережах.

Відео дня Читайте також: Правила та обмеження на Великдень 2024: комендантська година, графік руху громадського транспорту до кладовищ

Богослужіння Православної церкви України з нагоди свята Світлого Христового Воскресіння транслюватиметься на телеканалі Суспільне. Культура починаючи з 23:00 у суботу, 4 травня.

Після опівночі трансляція йтиме на Українському радіо та Радіо Культура.

Святкову літургію 5 травня можна буде подивитися на ресурсах ПЦУ в YouTube та Facebook.

Великодні богослужіння Української греко-католицької церкви у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві будуть транслюватися на каналі Суспільне. Культура з 07:00 у неділю, 5 травня. Також пасхальну утреню покаже YouTube-канал храму.

Українське радіо та Радіо Культура транслюватимуть богослужіння УГКЦ з 08:30 5 травня.

Редактор: Микола Піддубний Читати далі