Велика Британія оголосила про додатковий внесок у розмірі 20 мільйонів фунтів стерлінгів (23 мільйони євро) до Фонду підтримки енергетики України. Про це у середу, 8 травня, повідомило Міністерство енергетики України.

Кошти, які найближчим часом надійдуть на рахунок Фонду, спрямують на закупівлю обладнання для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури, а також на посилення фізичного захисту та забезпечення резервного живлення, зокрема генераторів та розподіленої генерації.

Відео дня

Міністр енергетики України Герман Галущенко зауважив, що росіяни продовжують нищити українську енергетику, тому допомога від партнерів надзвичайно важлива для проведення ремонтів, відновлення пошкоджених об'єктів і збільшення маневрових потужностей перед наступним опалювальним сезоном.

Читайте також:
Будинок, знищений внаслідок удару Росії у ніч проти 8 травня, Київська область (Фото:ДСНС) Спалені будинки, розбиті тролейбуси, велетенські вирви — фото і відео наслідків ударів РФ 8 травня

Зазначається, що сума внесків Великої Британії до Фонду підтримки енергетики України вже сягнула 50 мільйонів євро. Загальна сума внесків до Фонду становить 433 мільйони.

Пресслужба Укренерго повідомила, що ввечері 8 травня компанія обмежить енергопостачання промисловості та бізнесу, але якщо споживання далі зростатиме, відключення торкнуться і побутових споживачів по всій Україні.

Масований удар Росії по Україні 8 травня

Уночі 8 травня країна-агресор атакувала Україну 55 ракетами (Кинджали, Калібри, Іскандер-М, Х-101/Х-555, Х-59/Х-69) і 21 дроном-камікадзе. Сили оборони знищили 39 ворожих ракет і 20 шахедів. Зокрема, було збито всі ракети, якими окупанти атакували Київ.

Читайте також: «Серйозна атака». У Повітряних силах ЗСУ прокоментували новий масований удар Росії по Україні

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, Росія вдарила по об'єктах генерації та передавання електроенергії в шести областях України: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій.

Також відомо про такі наслідки атаки:

  • У Броварах Київської області загорівся об'єкт цивільної інфраструктури, постраждали двоє людей.
  • У Запоріжжі росіяни поцілили по об'єктах критичної та цивільної інфраструктури, було пошкоджено будівлю пожежно-рятувальної частини, міський транспорт.
  • Унаслідок нічної атаки дронами в Полтавській області виникла пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури.
  • Влада Вінницької області повідомляла про влучання по критичному об'єкту.
  • У Кіровоградській області було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, є руйнування будинків, поранено 8-річну дитину.
  • У Львівській області РФ влучила у два об'єкти енергоінфраструктури. На об'єкті генерації енергії в Червоноградському районі було два осередки загоряння, також постраждав об'єкт критичної енергетичної інфраструктури в Стрийському районі.
  • В Івано-Франківській області внаслідок удару по об'єкту енергетичної інфраструктури виникла пожежа, вогонь вдалося оперативно локалізувати.
  • ДТЕК повідомила, що РФ атакувала три теплоелектростанції компанії, серйозно пошкоджено обладнання.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі