Коли настає сезон грилю і ви подаєте хот-доги та смажену курку, настає час поговорити про контроль температури.

Читайте також: Ніжне та соковите. Як правильно вибрати м’ясо для гриля та як його приготувати

Навіть найяскравіші нові грилі мають гарячі точки, тобто зони, які нагріваються найбільше, тому там їжа готується найшвидше. У духових шафах також є гарячі точки — тому рецепти тортів і печива вказують вам обертати деко на половині часу випікання, щоб уникнути нерівномірного приготування. Грилі нагріваються при вищих температурах, ніж печі, тому коливання температури часто ще більш екстремальні. Тож незалежно від того, чи розпалюєте ви свій надійний старий гриль, чи щойно придбали новий, знайдіть час, щоб перевірити розподіл тепла, перш ніж почати готувати.

Відео дня Читайте також: У швидкому маринаді. Як приготувати домашню курку гриль із ідеальною скоринкою

Використовуйте нарізаний хліб, щоб перевірити свій гриль на гарячі точки

«Тест на тост» найчастіше використовується для перевірки гарячих точок духовки, але він не менш корисний для гриля. Ось як це зробити.

Грилі мають гарячі точки, тобто зони, які нагріваються найбільше (Фото: Unsplash/Mishaal Zahed) Грилі мають гарячі точки, тобто зони, які нагріваються найбільше / Фото: Unsplash/Mishaal Zahed

  • Розігрійте гриль на високій потужності протягом 15 хвилин, щоб решітки стали гарячими.
  • Зменшіть вогонь до середнього та розкладіть скибочки білого бутербродного хліба на решітки, рівномірно покриваючи гриль. Важливо використовувати білий хліб, щоб чітко бачити різні градації кольору після приготування.
  • Накрийте гриль і обсмажуйте хліб протягом 1 хвилини.
  • Відкрийте кришку і вимкніть вогонь. Використовуйте щипці, щоб перевернути кожен шматочок хліба, утримуючи його на своєму місці.
  • Розгляньте та сфотографуйте хліб. Темно-коричневі (або навіть чорні) ділянки підсмаженого хліба вказують на більш гарячі ділянки гриля і навпаки. Фотографування буде корисним нагадуванням про те, як нагрівається ваш гриль.

Знаннями про те, які зони гриля отримують більше тепла, допоможуть вам знати, куди розмістити їжу, щоб отримати бажані результати. Якщо ви обсмажуєте м’ясо й хочете, щоб залишилися чіткі сліди, починайте смажити стейк із гарячих місць. Або, якщо ваше м’ясо підрум'янилося зовні, але не зовсім пропеклося, перемістіть його в прохолодніше місце, щоб завершити приготування без підгорання.

Читайте також: Пісний і безглютеновий. Простий рецепт домашнього вівсяного хліба

Креативні та смачні способи використання смаженого хліба

Після завершення тесту та виявлення гарячих точок у вас залишиться хліб на грилі. Замість того, щоб викидати, використайте тости на одну з цих смачних страв.

  • Намажте хліб трав’яно-часниковим маслом.

Накрийте гриль і обсмажуйте хліб протягом 1 хвилини (Фото: Unsplash/Brandy S) Накрийте гриль і обсмажуйте хліб протягом 1 хвилини / Фото: Unsplash/Brandy S

  • Наріжте кубиками або порвіть і змішайте з інгредієнтами грецького салату.
  • Змішайте його з ромеско — іспанський соус зі смаженого червоного перцю та лісових горіхів і загущений підсмаженим хлібом. Подавайте з овочами.

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі