Шукаєте продукти для гриля? Якщо ви ніколи не смажили банан, то багато втратили.

Читайте також: На грилі, з хамоном та не тільки. Топ-5 рецептів страв з ананасом

Тепер, коли погода стала теплішою, настав офіційний сезон грилю. І хоча це, звісно, означає, що пора смажити реберця та гамбургери, ваші навички та креативність не повинні зупинятися на цьому.

Відео дня

Ось кілька не дуже традиційних інгредієнтів та страв, які варто взяти до уваги під час наступного приготування їжі на грилі.

Читайте також: У швидкому маринаді. Як приготувати домашню курку гриль із ідеальною скоринкою Настав офіційний сезон грилю (Фото: Unsplash/Markus Spiske) Настав офіційний сезон грилю / Фото: Unsplash/Markus Spiske

Салат

Якщо ви коли-небудь смажили салат ромен на грилі, наприклад, ви знаєте, що він може бути набагато більш захоплюючим. Розрізавши навпіл і обсмаживши листя салату, як-от ромен або ендівій, ви зможете підкреслити їх глибокий землистий смак, доповнений невеликою кількістю диму. Хороший салат-гриль може стати ідеальним доповненням майже до будь-якої основної страви — тут спадає на думку хороший стейк. Подавати якісний салат-гриль легко — просто додайте лимон і насолоджуйтесь!

Читайте також: У рум’яному тісті. Соковитий шпинатний пиріг із сиром та лимоном — така зелень буде вам до смаку

Фруктовий пиріг

Фруктові пироги на грилі — один із ідеальних десертів (Фото: Unsplash/Diliara Garifullina) Фруктові пироги на грилі — один із ідеальних десертів / Фото: Unsplash/Diliara Garifullina

Є щось чарівне в літній солодкості свіжих фруктів у поєднанні з ностальгійно-чудовим ароматом диму багаття. Фруктові пироги на грилі — один із ідеальних десертів для барбекю на задньому дворі. І їхня перевага полягає в тому, що їх досить легко приготувати. Все, що вам потрібно зробити, це зібрати свій пиріг так, якби ви планували випікати його в духовці. Коли прийде час випікатися, покладіть пиріг на решітку, вистелену фольгою, закрийте кришку та смажте на середньому вогні від 30 до 40 хвилин, залежно від інгредієнтів.

Лимон

Можливо, ви вже смажите лимони на грилі. І хоча це дуже смачно, вони можуть зробити набагато більше, ніж покращити їжу. Використовуйте сік смаженого лимона у будь-якому з ваших улюблених напоїв для додаткової глибини смаку. І хоча ви можете просто подати безалкогольний лимонад, немає причин не перетворити це частування на унікальний димний коктейль, про який ваші гості будуть говорити ще довго після вечірки. Чудовим поєднанням є бурбон, сік та сироп.

Читайте також: Не дитячий лимонад. Рецепт коктейлю з лимоном та лимончелло, який дуже легко приготувати

Сальса

Сальса — це одна з найпростіших речей у світі для приготування. Просто киньте інгредієнти в кухонний комбайн, і бам — миттєва пряна досконалість. Але якщо ви витратите кілька додаткових хвилин, щоб спершу обсмажити ті самі інгредієнти на грилі, ваша сальса матиме абсолютно нову глибину димного смаку, про який ви навіть не думали раніше. Щоб отримати додаткову насолоду, спробуйте обсмажити кукурудзяні коржі на грилі! Просто обов’язково змастіть гриль олією, перш ніж класти коржі, щоб вони не прилипли.

Кавунова піца на грилі

Кавун на грилі – це не щось нове (Фото: Unsplash/Rachel Kelli) Кавун на грилі – це не щось нове / Фото: Unsplash/Rachel Kelli

Кавун на грилі — це не щось нове, але люди почали підходити трохи креативніше. Хоча це може бути не справжня піца, це дуже близько. І хто сказав, що піца має бути обмежена тістом, червоним соусом і сиром? Варто скористатися свіжим кавуном, поки він сезонний, і пригостити гостей однією з найбільш незвичайних (і смачних) «піц», які ви коли-небудь куштували. Додайте до кавуна карамелізовану цибулю, блакитний сир, пекан і базилік.

Читайте також: На сніданок та перекус. Як приготувати сендвіч з яйцем та спеціями в індійському стилі

Бутерброди

Немає потреби в дорогому грилі для паніні (Фото: Unsplash/Léo Roza) Немає потреби в дорогому грилі для паніні / Фото: Unsplash/Léo Roza

Немає потреби в дорогому грилі для паніні, щоб отримати надзвичайно хрусткий, підсмажений сендвіч. Помістіть бутерброд (не забудьте змастити зовнішню частину) на грилі, встановленому на середній рівень, накрийте кришкою та готуйте, доки хліб не підсмажиться, а інгредієнти не розплавляться. Залежно від вашого сендвіча це може зайняти від 3 до 6 хвилин. Не забувайте бути креативними.

Сніданок

Якщо ви коли-небудь були в поході, то знаєте, що справді немає нічого кращого в світі, ніж прокидатися від запаху сніданку, приготованого на грилі чи багатті. І хоча це задоволення, яке зазвичай властиво для кемпінгу, можна влаштувати це і вдома. Немає нічого веселішого, ніж літній сніданок у вихідні з гриля на задньому дворі. Просто переконайтеся, що ваші сковороди сумісні з грилем, і готуйте будь-що, від млинців до омлетів.

Читайте також: І до м’яса, і до риби. 10 вин від українських виробників, які можна подати до страв на грилі — радить сомельє

Молюски

Після того як ви приготували молюсків на грилі, ви ніколи не захочете робити їх іншим способом (Фото: Unsplash/WikiSleep App) Після того як ви приготували молюсків на грилі, ви ніколи не захочете робити їх іншим способом / Фото: Unsplash/WikiSleep App

Після того як ви приготували молюсків на грилі, ви ніколи не захочете робити їх іншим способом. Димний аромат гриля проникає та надає їм смаку, незрівнянного з іншими способами приготування. Покладіть молюсків безпосередньо на решітку, закрийте кришку і готуйте на середньому рівні, поки молюски не розкриються, приблизно 8−10 хвилин. Завершіть своїм улюбленим маслом і соусом з білого вина, і ви отримаєте нову улюблену літню страву.

Бананова шкірка

Під час приготування банана відбувається щось неймовірне. Завдяки високому вмісту цукру банани чудово карамелізуються, створюючи смак майже патоки. Поєднайте це з морозивом, і ви більше ніколи не будете дивитися на банан так само.

Щоб приготувати банан на грилі, розріжте його навпіл уздовж, залишивши шкірку неушкодженою. Розігрівши гриль на середньому вогні, викладіть банани зрізом вниз на решітки, змастивши розтопленим маслом. Готуйте м’якоттю вниз, доки не з’являться сліди гриля, потім переверніть і готуйте шкіркою вниз ще 4−6 хвилин.

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі