Автор: Єлизавета Драбкіна

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет із колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва.

Про це NV повідомило джерело у правоохоронних органах.

Видання з’ясувало, що 27 травня суд вирішив зняти з Князєва електронний браслет через проблеми зі здоров’ям. При цьому термін дії обов’язків, покладених на ексглаву Верховного суду, продовжили до 27 липня.

Відео дня

Справа Князєва: що відомо

Читайте також:
Всеволод Князєв (Фото:REUTERS/Leah Millis) Мінʼюст арештував усе майно і рахунки колишнього голови Верховного суду Князєва

15 травня 2023 року ЗМІ повідомили, що голову Верховного суду Всеволода Князєва підозрюють в одержанні хабара в $2,7 мільйона — це задокументували НАБУ і САП. Пізніше в САП підтвердили затримання Князєва.

Директор НАБУ Семен Кривонос назвав це найбільшим викриттям посадовця в судовій гілці влади за весь час роботи НАБУ і САП.

Пленум ВС 16 травня висловив недовіру Князєву — він втратив посаду голови суду. Йому та його спільнику-адвокату повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

18 травня Князєва заарештували на два місяці з альтернативою застави в розмірі 107 млн грн.

Верховний суд очолив голова Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслав Кравченко.

30 січня 2024 року суд продовжив запобіжний захід Князєву на два місяці, сума застави за цей час зменшилася до 18,2 млн грн.

31 січня Князєва звільнили з-під варти під заставу. 6 лютого Вища рада правосуддя відсторонила його від розгляду судових справ. Пізніше термін усунення від правосуддя було продовжено.

Читати далі