В уряді Словаччини вважають, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо міг мати спільників. Про це повідомило Dennik N з посиланням на міністра внутрішніх справ Матуша Шутая Ештока.

За словами міністра внутрішніх справ Словаччини, через дві години після вбивства, нападник Юрай Цинтула видалив свою сторінку у Facebook й історію свого спілкування. Шутай Ешток додав, що видалив сторінку не Цинтула і не його дружина.

Відео дня Читайте також: Деніел Фрід Деніел Фрід Три головні запитання про Роберта Фіцо, якого намагалися вбити

Також міністр відкинув інформацію про те, що спільниками Цинтули могли бути чоловік і жінка, які стояли біля бар'єра, звідки той стріляв.

Міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк додав, що нападник міг обговорювати замах на Фіцо з «кимось із свого оточення». Він вважає, що версія про те, що нападник діяв не сам, є «найбільш реальною».Як додав Каліняк, дружина Цинтули не настільки «технічно налаштована», щоб видалити його сторінку та його повідомлення.

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня — що відомо

15 травня на Фіцо вчинили замах. Словацькі ЗМІ повідомили, що Фіцо підійшов до людей на вулиці, після чого пролунало кілька пострілів, і прем'єр упав на землю.

Інцидент стався в місті Гандлова, розташованому за 150 км від Братислави.

Читайте також:
Місце нападу на Фіцо (Фото:REUTERS/Leonhard Foeger) «Це брехня». Поліція Словаччини спростувала інформацію про те, що партнеркою нападника на Фіцо була жінка з України

За даними джерел, Фіцо дістав два-три поранення, імовірно, у кінцівки, груди і живіт. Загалом було зроблено близько п’яти пострілів.

Пізніше з’явилися фото підозрюваного, його затримали — це 71-річний Юрай Цинтула, письменник і прихильник опозиційної партії Прогресивна Словаччина. Як повідомляли словацькі видання Dennik N і Refresher, стрілок заявив, що не згоден із політикою словацького уряду.

Уночі 16 травня лікарі провели операцію прем'єр-міністру Фіцо, його життю нічого не загрожує.

17 травня видання Denník N повідомило, що Фіцо прийшов до тями після чергової операції.

16 травня поліція Словаччини висунула звинувачення чоловіку, який намагався вбити прем'єра країни Роберта Фіцо. Йому загрожує довічне ув’язнення. Він постане перед судом 18 травня.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі