В Україні заочно судитимуть 15 російських військовослужбовців за жорстоке поводження з жителями с. Ягідне Чернігівської області

Українські правоохоронці завершили спеціальне розслідування і направили до суду матеріали за обвинуваченням 15 російських військовослужбовців, які жорстоко поводилися з цивільними під час окупації Чернігівської області, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 15 російських військовослужбовців за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)", — йдеться в повідомленні прокуратури в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією відомства, слідство встановило, що на початку березня 2022 року в окупованому с. Ягідне Чернігівського району озброєні військові ЗС РФ позбавили волі та насильно утримували в підвалі Ягіднянської школи як живий щит 368 осіб, серед яких було 69 неповнолітніх.

"Місцеві жителі використовувалися для прикриття командного пункту від можливих наступальних дій з боку Збройних сил України", — наголошується в повідомленні.

Спеціальне досудове розслідування проводила СБУ.