Станом на 29 травня 155 тисяч військовозобов'язаних жінок оновили дані в додатку Резерв+. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

За його словами, наразі через Резерв+ оновили свої дані 1 млн 300 тисяч військовозобовʼязаних. Майже 15,5 тисяч людей зробили це з-за кордону.

«Динаміка після першої декади цілком гідна. Ми розуміємо, що якщо надалі зберігатиметься такий темп протягом 60 днів, які відведені, всі військовозобовʼязані призовники-резервісти зможуть оновити свої дані», — сказав Лазуткін.

Відео дня

Він також зазначив, що через ТЦК та СП і ЦНАП оновили свої дані майже 80 тисяч військовозобовʼязаних.

Читайте також:
Народна депутатка Ірина Фріз (Фото:Ірина Фріз/Facebook) «ТЦК виявився не готовим, як і Резерв+». Через черги люди не встигають оновити дані, 60-денний термін треба продовжити — інтерв'ю з Фріз

Додаток Резерв+ для оновлення даних ТЦК — що відомо

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію.

У цей же день в Україні запустили додаток Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК та СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані громадяни віком 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Читайте також: Усе про VIN-коди, Резерв+ і дії після оновлення даних: роз’яснення найпроблемніших питань від Міноборони та юристів

Планується, що у Резерв+ з’являться електронний аналог військового квитка, а також послуги рекрутингу.

Інфографіка: NV

27 травня в Міноборони повідомили, що через Резерв+ дані оновили понад 14 тисяч військовозобов'язаних чоловіків з України, які наразі перебувають за кордоном.

29 травня заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомила, що у реєстрі Оберіг 710 тисяч українців безпідставно мали статус «в розшуку». Проблему вдалось розвʼязати за допомогою застосунку Резерв+.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі