Заява російського диктатора Володимира Путіна про наміри терористичних дій у світі будуть додатковими доказами на суді щодо його воєнних злочинів.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Журналісти попросили прокоментувати його погрози Путіна про удари по країнах, які надають Україні зброю.

Відео дня

«Нарешті держава-терорист і путінський режим починає в пориві істерики публічно говорити речі, про які в кремлівських кабінетах говорять давно. А насправді вже навіть робили, бо низка ударів і терористичних актів у різних куточках світу вже здійснювалася з використанням саме російської зброї. Тому мова може йти тільки про легалізацію цієї практики», — заявив він.

Читайте також:
Використання ракет ATACMS Силами оборони (Фото:скриншот відео Головнокомандувача ЗСУ / Telegram) Удари по РФ: ISW пояснив, чим загрожує неоднозначна позиція США щодо використання Україною американської зброї

Юсов також нагадав, що Росія в більшості випадків співпрацює з невизнаними організаціями, а також терористичними угрупованнями. Ба більше, Росія вже використовувала їх для терактів на територіях інших країн.

«Зрештою, коли Путін каже, що комусь передаватиме російську зброю, питання — кому? З якими режимами і з якими угрупованнями у світі співпрацює Кремль? Насправді йдеться здебільшого про невизнані структури, про терористичні організації або про якісь режими, які прийшли до влади внаслідок недемократичних військових процесів», — уточнив Юсов.

Він також зазначив, що такі погрози Путіна — це щирі зізнання, які стануть додатковими аргументами під час міжнародного трибуналу.

5 червня Путін відкрито заявив, що країна-агресор «думає» над нанесенням ударів по території західних союзників України.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі