Кабінет Міністрів України розпорядився, щоб органи державної влади зменшили споживання електроенергії. Зокрема йдеться про відмову від кондиціонерів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у п’ятницю, 7 червня.

https://www.youtube.com/embed/SxaMHCweHUs

Як зазначив Шмигаль, міністерства, центральні органи влади та обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення будівель й прилеглих територій. Таку ж рекомендацію у Кабміні дали правоохоронцям, органам судової влади та іншим держорганам. За словами Шмигаля, місцева влада має відмовитися від вуличного освітлення.

Відео дня Читайте також: «Стане менше годин без світла». В Україні з 8 червня запровадять нові тестові графіки відключень електроенергії

Український прем'єр також закликав бізнес обмежити використання кондиціонерів та іншого обладнання.

«Виняток — не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу», — додав він.

Інфографіка: NV

7 червня в Укренерго повідомили, що 8 червня графіки відключень електроенергії для промислових та побутових споживачів діятимуть по Україні з 00:00 до 05:00 та з 16:00 до 24:00.

Цього ж дня Укрзалізниця заявила, що скорочує періодичність виходу на маршрути низки електропоїздів, а також змінює їхні маршрути для економії споживання електроенергії.

Дефіцит в енергосистемі та графіки відключень світла в Україні — що відомо

За період з 22 березня країна-агресор Росія здійснила шість ракетно-дронових атак по енергосистемі України. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак, заявили в Укренерго.

З 14 травня в усіх областях України ввели контрольовані аварійні відключення світла через значний дефіцит електроенергії.

20 травня Укренерго заявила, що в Україні через російські обстріли пошкоджено всі великі тепло- і гідроелектростанції.

Компанія закликала споживачів перенести використання потужних електроприладів на денні години — з 11:00 до 17:00.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі