Автор: Юлія Забєліна, Єлизавета Драбкіна

Фракція партії Слуга народу ввечері обговорить кадрові питання, — в Кабміні можуть з’явитись нові урядовці.

На найближчому засіданні Верховної Ради народні депутати планують призначити двох нових урядовців — міністра інфраструктури та очільника міністерства з розвитку громад та територій. Про це повідомило декілька джерел NV у фракції партії Слуга народу (СН) та в Офісі президента (ОП).

Відео дня Читайте також:
Президент Володимир Зеленський і ексвіцепрем'єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков (Фото:Олександр Кубраков/Facebook) «Дивна тенденція». Високопосадовці дізнаються про своє звільнення із ЗМІ. Яку загрозу в Кубракові вбачали на Банковій

«Планується, що міністром інфраструктури стане Олексій Чернишов [нинішній голова НАК Нафтогаз України], бо у нього тут більше компетенцій, — і його ж планують призначити віце-прем'єром, — пояснило джерело видання в ОП. — А от міністром з розвитку громад піде Олексій Кулеба [нинішній заступник голови ОП], бо він „в темі“ регіональної політики».

Замість Олексія Кулеби в ОП планують призначити чинного керівника Закарпатської ОВА Віктора Микиту.

«Всі чекали „першого“ [президента], аби він повернулася і все було остаточно вирішено, всі чекають команди зверху. Давид Арахамія [голова фракції СН] має сьогодні зібрати фракцію „Слуг“ і все остаточно їм оголосити, але поки що він не збирав», — пояснив представник фракції СН на умовах анонімності.

За словами співрозмовників NV серед народних депутатів, своєї посади також мала позбутись віцепремєр-міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, але її звільнення в черговий раз відклали.

На запити NV прокоментувати можливість своїх призначення ні Кулеба, ні Чернишов, ні Микита на момент публікації не відповіли.

Верховна Рада ще місяць тому звільнила Олександра Кубракова, віце-прем'єра з відновлення — міністра інфраструктури та розвитку громад і територій, — як писав NV, це сталось через його складні стосунки з головою ОП Андрієм Єрмаком і зближення з посольством США.

Тепер замість квазі міністерства Кубракова планується відновити роботу двох окремих відомств — інфраструктури та розвитку громад.

Читати далі