За даними Легіону Свобода Росії, унаслідок авіаційного удару по Вовчанську Харківської області було ліквідовано десятки кадирівців.

Про це розповів заступник командира Легіону Свобода Росії з військово-цивільного співробітництва Цезар в ефірі телеканалу FREEDOM у суботу, 18 травня.

Він зазначив, що йдеться про підрозділ, який складається з підконтрольних чеченському диктатору Рамзану Кадирову бойовиків та солдатів з інших регіонів країни-агресора Росії.

Відео дня

«Це не справжні чеченці, а раби (російського диктатора Володимира — ред.) Путіна, які живуть не за своїми законами, не за федеральними законами, а за законами Кадирова, якому на годування віддано Чечню. Кадиров сильно розбавляє свої підрозділи, у нього, як правило, на одного етнічного чеченця припадає приблизно десяток військовослужбовців з інших регіонів», — додав представник Легіону Свобода Росії.

Читайте також:
Воєнний журналіст та фотограф Олесь Кромпляс висвітлює війну з 2014 року (Фото:Anna Putilina/Facebook) «Поліція збирає трупи». Відверта розмова з журналістом, який повернувся з Вовчанська — про евакуацію цивільних й шанси втримати місто

18 травня речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук заявив, що Сили оборони завдали потужного удару по будівлі центральної лікарні у Вовчанську, де переховувалися штурмові підрозділи війська Росії. За його словами, росіяни використовували лікарню як укриття та місце накопичення сил.

Військовий оглядач Ігаль Левін стверджує, що авіаудар по будівлі, яку зайняли окупанти, здійснили за допомогою бомб, обладнаних комплектом JDAM.

Українські офіційні особи наразі не коментували інформацію про удар та його наслідки.

Наступ Росії в Харківській області — що відомо

10 травня російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Читайте також:
Знищений танк у Харківській області, 16 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) Говорити про створення Росією буферної зони на Харківщині щонайменше недоречно — військовий експерт

Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.

13 травня Генштаб ЗСУ зазначив, що в районі міста Вовчанська росіяни мають тактичні успіхи, а загалом ситуація на Харківському напрямку залишається складною.

16 травня Зеленський заявив, що Україні зараз вдалося «додати впевненості» в напрямку Вовчанська Харківської області. Він заявляв, що контрударні дії ЗСУ відбуваються в різних районах, зокрема й у прикордонні Харківської області.

17 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що війська країни-агресора Росії під час наступу у Харківській області розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, щоб змусити Сили оборони залучити нові бригади з резерву.

18 травня Зеленський припустив, що російський наступ міг складатися з кількох хвиль, перша з яких була в Харківській області.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі