Автор: Анастасія Печенюк

ASUS представила Zenbook S16. Цей ноутбук підтримує ШІ-функції Copilot+, але створений на базі чипів AMD, а не Qualcomm.

https://www.youtube.com/embed/ld4J71VI_VI

ASUS Zenbook S16 надзвичайно тонкий і легкий. При діагоналі 16 дюймів, він має товщину лише 1,1 сантиметра та вагу близько 1,5 кілограма. Він має таке саме фірмове алюмінієве керамічне покриття, що й торішній Zenbook 14X, однак його назву було змінено на Ceraluminum.

Відео дня

Ноутбук оснащений процесором AMD Ryzen AI 9 HX 370, анонсованим напередодні. Цей чип обіцяє покращену продуктивність штучного інтелекту ноутбука з обчислювальною потужністю 50 TOPS. Це втричі перевищує можливості апаратне забезпечення попереднього ноутбука AMD і робить його придатним для Copilot+.

Читайте також: Тонка лють. Огляд ігрового ноутбука ASUS ROG Flow X13

Ноутбук отримав сенсорний 16-дюймовий 3K OLED екран, що має максимальну частоту оновлення 120 Гц. Вбудований акумулятор місткістю 78 Вт-год, за словами виробника, робить його придатним для використання «протягом усього дня».

ASUS Zenbook S16 оснащений процесором AMD (Фото: ASUS) ASUS Zenbook S16 оснащений процесором AMD / Фото: ASUS

Ноутбук підтримує Wi-Fi 7, може мати до 2 ТБ пам’яті та 32 ГБ оперативної пам’яті. Серед запропонованих у ноутбуці функцій штучного інтелекту: чат-бот Copilot для отримання відповідей на запитання, створення контенту або його резюмування, створення субтитрів для відео, що переглядається, в реальному часі, розумна обробка фото (видалення фото тощо), створення відео тощо.

ASUS Zenbook S16 оснащений процесором AMD (Фото: ASUS) ASUS Zenbook S16 оснащений процесором AMD / Фото: ASUS

ASUS Zenbook S16 коштує від 1400 доларів і вже доступний для попереднього замовлення у білому або сірому кольорах.

ASUS Zenbook S16 оснащений процесором AMD (Фото: ASUS) ASUS Zenbook S16 оснащений процесором AMD / Фото: ASUS

Зауважимо, це не перший ноутбук бренду з підтримкою Copilot+. Раніше був випущений Vivobook S 15 на базі процесора Qualcomm Snapdragon X Elite. Він був піонером на ринку Copilot+ PC.

Також NV Техно писав, що Microsoft представила інструмент на основі штучного інтелекту Recall. Він може шукати та згадувати все, що ви бачили або робили на своєму ПК. Він буде доступний на деяких комп’ютерах Copilot+ PC.

Читати далі