Укрпошта буде продавати на онлайн-аукціонах посилки, які ніхто не забрав впродовж шести місяців

Укрпошта буде продавати на аукціонах Prozzoro.Sale посилки, які не забрали отримувачі й вони знаходилися на складає понад пів року. Про це повідомили на сайті Укрпошти у п’ятницю, 10 травня.

Як зазначили у компанії, такий підхід є популярним серед міжнародних поштових операторів і логістичних компаній, таких як Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail та багатьох інших.

В Укрпошті пояснили, що відправлення, які отримувач не забрав впродовж двох тижнів, вони відправляють відправнику. Якщо й відправник не забирає за два тижні, то її зберігають на складі впродовж шести місяців. Якщо ні відправник, ні отримувач за пів року не звернуться із відповідною заявою про отримання посилки, її зможуть відтепер продати на аукціоні.

Відео дня Читайте також:
Автомобілі, які планує продати Укрпошта (Фото:Ігор Смілянський/Facebook) «Так, виставили гниле гі*но на аукціон». В Укрпошті різко відповіли на критику через продаж старих авто на Prozorro

«Таким чином компанія отримає можливість компенсувати витрати, які вона понесла на логістику та зберігання поштових відправлень протягом цього періоду», — додали у компанії.

Початкова ціна на такі посилки становитиме десять гривень, їх об'єднають в палети до сто одиниць. Лоти формуватимуть рандомно й продаватимуть нерозпокованими. Щоб все було максимально прозоро, працівники компанії не зможуть брати участі в таких аукціонах.

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський додав, що наразі на складах компанії зберігається понад 10 тисяч таких посилок. Раніше такі відправлення знищувалися.

«На аукціонах компанії продаватимуть тільки групові лоти. Тому, якщо вам пропонують придбати одну посилку, це є ознакою шахрайських дій», — зазначили в Укрпошті.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі