В Україні є ймовірність повернення до планових обмежень споживання електроенергії.

Про це повідомляє Укренерго.

На такий крок можуть піти через масовані ракетні та дронові удари Росії по українських електростанціях, що спричинили значний дефіцит в енергетичній системі.

Відео дня

«З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак», — ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Начальник департаменту балансової надійності НЕК Укренерго Роман Грабчак розповів про ситуацію з відключеннями (Фото:depositphotos.com/MotionPixxle Studio) «Найважчий місяць попереду». В Укренерго назвали період, коли відключення можуть стати критичними

В Укренерго також нагадали, що навесні та влітку на електростанціях проводять планові заходи з технічного обслуговування. Вони необхідні для підготовки енергоблоків до роботи під високим навантаженням у наступному опалювальному сезоні.

Там також попередили, що в разі перевищення лімітів споживання електроенергії буде введено графіки погодинних відключень.

Раніше повідомлялося, що внаслідок ранкової ракетної атаки було пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури в Голосіївському районі Києва.

Знеструмилися понад 500 приватних будинків. На ранок енергоживлення більшості споживачів відновлено, на місці тривають ремонтні роботи.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі