Українські військові стримують наступ росіян на Покровському напрямку, використовуючи, зокрема бойову машину Bradley. Відповідне відео опублікувала 47-а окрема механізована бригада в Telegram у четвер, 16 травня.

На відео видно, як БМП Bradley атакує російські позиції.

«Тим часом бійці 47-ї окремої механізованої бригади стримують окупантів, у тому числі й завдяки американській техніці, та роблять усе можливе, аби завдати ворогу максимальних втрат», — ідеться в повідомленні.

Відео дня Інфографіка: NV

Там також зауважили, що Покровський напрямок наразі є одним із найтяжчих на фронті. Як повідомили в 47-й ОМБ, окупанти користуються своєю перевагою в силі та техніці, а також залучають авіацію та артилерію для атак українських позицій.

Ситуація на Покровському напрямку

6 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що основні ударні сили російських військ зосереджені у напрямку Курахового і Покровська Донецької області.

5 травня моніторинговий портал DeepState повідомив, що російські війська окупували села Архангельське та Котлярівка Покровського району Донецької області і вийшли на адміністративні межі селища Очеретине.

Читайте також: Найімовірніше, битва за Покровськ почнеться ось-ось — Дикий

У звіті Інституту вивчення війни (ISW), опублікованому 5 травня, повідомляється, що у ніч на 4 травня російські війська просунулись на північний захід від Авдіївки в районі Архангельського, ймовірно, після відходу звідти українських сил.

14 травня у Генштабі ЗСУ заявили, що росіяни 16 разів застосували бойову авіацію на Покровському напрямку, а також використали КАБи.

Читайте також: «Їм не потрібні села на Харківщині». Росія хоче, щоб ми оголили фронт на Донеччині — інтерв'ю з Фірсовим з передової в районі Очеретиного

15 травня окупанти на Покровському напрямку здійснили 31 обстріл. У Генштабі повідомили, що найбільше атак було завданно в районах Новоолександрівки та Нетайлового.

16 травня в Генштабі повідомили, що на Покровському напрямку кілкість зіткнень зросла до 35. Однак українські військові завдають росіянам втрат у живій силі та техніці.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі