Внаслідок ракетного удару ЗСУ по порту Кавказ біля окупованої Керчі частково зруйновано нафтобазу. Про це свідчать супутникові знімки Planet Labs за 31 травня, повідомляє проєкт Схеми.

Супутникові знімки демонструють термінал порту Кавказ до та після атаки по ньому.

Як зазначає проєкт, ушкоджень зазнала частина нафтового термінала, розташована на території порту неподалік окупованої Керчі.

Відео дня

Також на знімках за 31 травня видно, що з акваторії порту російські окупанти вивезли великі кораблі.

Читайте також:
Чорноморський флот РФ евакуюється з Криму (Фото:REUTERS/Alexey Pavlishak) «Працює на евакуацію». Новий командувач Чорноморським флотом РФ ховає кораблі, щоб мати аргумент на мирних переговорах — Заблоцький

За даними Схем, за обсягом вантажообігу порт Кавказ є п’ятим у РФ та другим у Чорноморсько-Азовському басейні після Новоросійська.

31 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗСУ уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту Кавказ в Краснодарському краї РФ.

За даними Генштабу, ураження по нафтовому терміналу в районі порту Кавказ було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу Нептун.

Удар по Краснодарському краю 31 травня

У ніч проти 31 травня російське пропагандистське агентство РИА-Новости з посиланням на місцеву владу повідомило, що у Темрюкському районі Краснодарського краю у РФ внаслідок масованої атаки БПЛА загорілася нафтобаза.

Тоді окупанти писали, що під час удару загорілися три цистерни з нафтопродуктами. Губернатор Веніамін Кондратьєв заявив, що є постраждалі серед працівників нафтобази.

Пізніше Telegram-канал Кримський вітер уточнив, що пожежа почалася в порту Кавказ. З цієї нафтобази надходить паливо для російських окупантів у захоплених Криму, Херсонській та Запорізькій областях.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі