За минулий тиждень ударні підрозділи Армії дронів знищили 129 російських окупантів, 154 опорні пункти та 289 одиниць техніки ворога. Про це у вівторок, 14 травня, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він зазначив, що це лише ті результати, які мають відеопідтвердження.

Читайте також: «Як доставка Amazon, тільки з набоями». Як українські дрони примудряються забезпечувати піхоту ЗСУ в передових окопах — репортаж WSJ

Українські дрони знищили таку російську техніку:

  • 40 броньованих машин;
  • 133 вантажівки;
  • 20 танків;
  • 18 САУ;
  • 51 гармату;
  • одну систему ППО;
  • 16 одиниць радіотехнічного обладнання;
  • шість РСЗВ.

Відео дня

«Працюють ударні підрозділи БПЛА. А ми продовжуємо збирати статистику та аналізувати дані. Так бачимо, які підрозділи дійсно ефективно використовують дрони. Саме вони мають отримувати більше безпілотників», — підкреслив Федоров.

Читайте також: Показував середній палець. FPV-дрон жорстоко провчив занадто зухвалого окупанта — відео

14 травня у Генштабі ЗСУ повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила близько 485 430 своїх військових, за минулу добу — 1400.

У вересні 2023 року Федоров розповідав, що у 2023-му виробництво українських дронів зросло більш ніж у 100 разів порівняно з минулим роком.

Читайте також:
Українські розробники удосконалили ударні дрони (Фото:Скриншот відео 110 РУБПАК) Ще смертоносніші. Українські розробники удосконалили FPV-дрони за допомогою «розумного» чипа — ЗМІ

У грудні міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів, що Україна виробляє «абсолютну більшість» дронів, які використовуються на фронті — від найменших і найдешевших FPV-дронів до далекобійних аналогів шахедів.

Проєкт Армія дронів — комплексна програма, що включає системну закупівлю дронів для українських військових, їхній ремонт і оперативну заміну, а також курс навчання операторів.

Проєкт втілюють за участі Генерального штабу, Держспецзв’язку, Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації та фандрейзингової платформи UNITED24.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі