Чемпіон світу за версією WBC у суперважкій вазі Тайсон Ф’юрі проведе бій проти володаря поясів за версіями WBA, WBO та IBF Олександра Усика.

Вперше в 21 столітті буде визначено абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі. У рингу зійдуться два боксери, які ніколи не програвали і пройшли різний шлях до бою століття.

Відео дня

Ми розповідаємо про головні інтриги історичного поєдинку Усик — Ф’юрі.

Читайте також: Рекордні гонорари! Стало відомо, скільки Усик і Ф’юрі зароблять за історичний бій

Чи відбудеться бій?

Reuters/Andrew Couldridge Фото: Reuters/Andrew Couldridge

До першого гонгу залишається лічена мить, але досі ми не знаємо, чи відбудеться поєдинок. Ми вже знаємо, як Ф’юрі зривав реванш із Володимиром Кличком, як тікав від бою з Усиком, а потім він зазнав травми в тренувальному таборі.

Крім спонтанності Тайсона, є можливість, що менеджер Олександра Егіс Клімас не випустить свого підопічного на бій. Уся справа в тому, як зроблений ринг на поєдинок із Ф’юрі.

Reuters/Andrew Couldridge Фото: Reuters/Andrew Couldridge

«На рингу, який перебував на відкритих тренуваннях, шви йдуть зверху, це незручно. Ми подивимося на оригінальний ринг, тому що в нашому контракті прописано, що ринг має бути рівним.

Для Усика є в цьому сенс, адже добре працює ногами. Йому потрібно переконатися, що немає нічого слизького, жодних перешкод, жодних швів, які можуть завадити його пересуванню на ногах.

Якщо такі шви, як на тренуванні, будуть на покритті рингу в ніч бою, ми будемо скаржитися. Я не допущу, щоб Усик бився на такому рингу".

Читайте також: «Посмокчи мої я*ця, жалюгідний виродку»: Ф’юрі залишив принизливе послання Усику — відео

Чи буде нокаут?

Якщо бій відбудеться, то питання в тому: чи буде дострокова перемога. Олександр зовсім не бував у нокдауні на професійному рівні, а Тайсона відправляли на канвас лише чотири боксери.

Перед поєдинком існують безліч розмов про те, чи витримає Усик натиск з боку британця або ж українець зможе підловити «Циганського короля». Як би там не було, але головна інтрига в іншому.

Читайте також: Пекло в Лас-Вегасі. Найкривавіший бій Ф’юрі в кар'єрі — урок для Усика — відео

Хто стане абсолютним чемпіоном світу?

Reuters/Andrew Couldridge Фото: Reuters/Andrew Couldridge

Останнім абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі був Леннокс Льюїс, який завоював свої пояси в 1999 році. Зараз на кону стоїть чотири пояси, а тоді було три.

Ф’юрі та Усик ніколи не програвали на професійному рівні — у Тайсона була одна нічия з Деонтеєм Вайлдером, якого він потім двічі переміг.

Ми станемо свідками історичного бою, про який говоритимуть і згадуватимуть через десятки років.

Поєдинок Ф’юрі та Усика відбудеться 18 травня в Саудівській Аравії. На кону звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі. На нашому сайті буде доступна онлайн-трансляція бою. Зазначимо, що Тайсон відмовився проводити битву поглядів з українцем.

Редактор: Дмитро Данець Читати далі