Після того як Україна отримала військову допомогу від США на суму 61 млрд доларів, вона планує почати контрнаступ у 2025 році, щоб запобігти подальшим успіхам Росії на полі бою протягом року.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише Financial Times.

Салліван зазначив, що, незважаючи на схвалення нового пакета фінансування від США у квітні, він все ще очікує «російського прогресу найближчим часом», тому що «не можна просто натиснути на кнопку і змінити ситуацію».

Відео дня Читайте також:
США (Фото:REUTERS/Al Drago) США можуть виділити Україні ще $50 млрд — Bloomberg

Виступаючи на фестивалі FT Weekend у Вашингтоні 4 травня, він заявив, що завдяки новій підтримці від Вашингтона, Київ зможе «утримувати позиції» впродовж 2024 року і «гарантувати здатність України стримувати російський наступ».

Торкаючись планів на наступний рік, Салліван підкреслив, що Україна має намір «просунутися вперед і відновити контроль над територіями, відібраними в неї Росією».

Публікація Financial Times зазначає, що ці коментарі є найбільш ясним викладом позиції Білого дому щодо майбутнього розвитку конфлікту в разі переобрання Джо Байдена президентом у листопаді поточного року.

Читайте також: Костянтин Єлісєєв Костянтин Єлісєєв Схвалення пакету допомоги США для України. Що вплинуло на позицію Трампа

Також повідомляється, що можливість нового наступу України у 2025 році залежатиме від додаткового фінансування, яке мають схвалити Конгрес і Білий дім через нові пакети фінансової допомоги.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі