Україна може здобути перемогу у війні, яку проти неї розв’язала Росія, якщо буде постійна і потужна підтримка з боку НАТО.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє пресслужба Альянсу.

Він підкреслив, що проблеми, з якими стикається Україна, стають дедалі серйознішими й зростають.

Відео дня

«Україна продовжує хоробро битися, але проблеми, з якими вона стикається, стають дедалі серйознішими й зростають. Україна все ще може здобути перемогу — але тільки за постійної й потужної підтримки з боку союзників по НАТО», — сказав він.

Читайте також: Зброя без обмежень, ППО на кордоні, запрошення до НАТО. Расмуссен озвучив пропозиції союзникам України

Столтенберг також додав, що на липневому саміті НАТО у Вашингтоні партнери планують закріпити «підтримку України на більш міцній основі».

«Зокрема з посиленням ролі НАТО в координації допомоги у сфері безпеки та навчання, а також із багаторічними фінансовими зобов’язаннями», — додав він.

Саміт НАТО у Вашингтоні

Ювілейний 75-й саміт лідерів країн НАТО відбудеться 9−11 липня 2024 року у Вашингтоні. Президент України Володимир Зеленський у січні заявив, що сподівається на два рішення на саміті — про передачу нових систем ППО і про конкретні кроки назустріч членству України в Альянсі.

11−12 липня 2023 року у Вільнюсі проходив саміт НАТО, у якому брали участь лідери 31 країни Альянсу, делегації Японії, Південної Кореї, Нової Зеландії, Австралії, України та Швеції. На саміті був присутній Володимир Зеленський.

Читайте також: «Дайте нам ППО». Зеленський відреагував на удар по Епіцентру у Харкові

11 липня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна стане членом Альянсу без ПДЧ і отримає запрошення, коли на це погодяться союзники й «будуть виконані умови».

У квітні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на саміт Альянсу у Вашингтоні. При цьому генсек сумнівається, що Україна отримає там запрошення вступити в організацію.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі