Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Сольський зустрівся з міністром сільського господарства і харчової промисловості Республіки Молдова Володимиром Боля у Кишиневі, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

"Микола Сольський висловив незгоду з подібним рішенням з боку Молдови. Він також наголосив, що незрозумілими є підстави для такого рішення, оскільки Україна не імпортує ці культури до Республіки Молдова", — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Сольський вирушив до Молдови після заяв молдовської сторони про намір тимчасово вжити заходів щодо імпорту зернових та олійних культур з України, як це зробили раніше деякі країни ЄС.

Боля запевнив, що транзит української агропродукції через Молдову буде здійснюватися в повному обсязі.

Переговори триватимуть, сказано в пресслужбі відомства.

Як повідомлялося, Молдова планує запровадити тимчасові обмеження на імпорт зернових і олійних культур з України, повідомила пресслужба Міністерства сільського господарства і харчової промисловості країни.

Європейська комісія з 2 травня до 5 червня ввела заборону на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику українського походження в Болгарію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину, зажадавши скасування односторонніх заборон на експорт української агропродукції, до яких вдавалися Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія від 15 квітня.