Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, коментуючи удар РФ по гіпермаркету Епіцентр у Харкові, заявив, що від деяких тіл майже нічого не залишилось, оскільки була дуже сильна пожежа.

Про це він сказав у понеділок, 27 травня, в ефірі Радіо Свобода.

«Необхідний час для того, аби знайти тіла оскільки дуже велика територія цього магазину, була дуже сильна пожежа і тіла важко знаходити на цьому попелищі. До того ж від деяких тіл майже нічого не залишилось — це невеликі фрагменти», — зазначив Чубенко.

Відео дня

За його словами, на місці вилучено чотири фрагменти тіл і за ДНК-експертизою будуть встановлювати, чи це фрагменти одного тіла, чи це різні люди.

«Настільки все понівечено, що навіть неможливо зрозуміти, які це частини тіла. Лише орієнтовно зрозуміло, що це був хтось із жертв», — додав речник прокуратури.

Читайте також: Удар РФ по Епіцентру у Харкові. У поліції показали фото, на якому 8-річний хлопчик здає зразок ДНК для ідентифікації батька

Раніше директор харківського Епіцентру Олександр Луценко розказав, що деякі співробітники гіпермаркету загинули, виводячи відвідувачів з приміщення. Він зазначив, що рятувальники продовжують пошук загиблих.

Російський удар КАБами по Епіцентру в Харкові 25 травня

Читайте також:
Пожежа в Епіцентрі у Харкові, що виникла внаслідок ударів російськими КАБами 25 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) «Все почало сипатись на нас». Працівники Епіцентру у Харкові розповіли про перші хвилини після удару РФ

25 травня о 16:02 у Харкові пролунав вибух, мер Ігор Терехов заявив, що був приліт у спальний район. Пізніше стало відомо, що окупанти влучили двома КАБами в Епіцентр, унаслідок чого виникла пожежа на площі понад 10 тисяч квадратних метрів. У магазині перебували близько 200 людей.

Рятувальники продовжують розбір завалів зруйнованого гіпермаркету.

Станом на вечір 26 травня було відомо про 16 загиблих та понад 40 поранених. В Офісі генерального прокурора зазначили, що правоохоронці ідентифікували 11 жертв російської атаки, серед яких 12-річна дівчинка та її мама. Семеро людей, за даними правоохоронців, вважаються зниклими безвісти.

27 травня у Харкові оголошено днем жалоби за загиблими.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі