Сполучені Штати разом із союзниками у середу, 1 травня, оголосили про введення санкцій проти понад 300 суб'єктів. Серед них є десятки компаній, які надавали допомогу Росії у закупівлі необхідних для війни проти України технологій.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства фінансів США.

Зазначається, що останній пакет санкцій США спрямували проти російської військово-промислової бази та її програми з хімічної та біологічної зброї, а також проти фізичних і юридичних осіб у третіх країнах, які допомагають Москві купувати компоненти для виробництва зброї або військової продукції.

Відео дня

Зокрема, під санкції потрапили авіакомпанія Победа, 16 морських суден, понад 250 юридичних та 29 фізичних осіб.

Читайте також: Отакої. Мінфін США дозволив розрахунки з російськими банками

Зазначається, що обмеження також застосували проти підприємств ОПК: автозаводу Урал, Брянського автозаводу, заводу Протон, 48-го науково-дослідного інституту Міноборони Росії та Томського електротехнічного заводу.

Читайте також:
Прапор Ірану (Фото:REUTERS/Leonhard Foeger) США наклали санкції на мережу, яка допомагала передавати іранські дрони Росії

Крім цього, обмеження торкнуться підприємств з Туреччини, Китаю, Словаччини, Бельгії та Киргизстану через їхню допомогу Росії обходити західні санкції.

Інший блок санкцій США спрямований проти основних російських імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових її компонентів, а також проти двох постачальників цих товарів із Китаю.

У Держдепі також вжили заходів щодо обмеження діяльності енергетичного, металургійного та гірничодобувного секторів Росії та ввели додаткові санкції у зв’язку зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального.

Останній пакет санкцій проти Росії США оголосили 23 лютого. Тоді президент США Джо Байден заявив про запровадження понад 500 нових обмежень проти РФ за розв’язану проти України повномасштабну війну та смерть Навального у російській колонії.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі