У Звягелі Житомирської області чоловік помер у лікарні після того, як йому стало зле у територіальному центрі комплектування. У військкоматі заявили, що смерть пов’язана з епілепсією.

Про це повідомляє Житомирський обласний ТЦК та СП у середу, 5 червня.

Там розповіли, що 28 травня військовозобов'язаного доставили до одного з районних військкоматів для проходження військово-лікарської комісії.

Відео дня

У ТЦК, посилаючись на свідків, стверджують, що чоловік зловживав алкоголем і був з ознаками «легких травмувань».

Зранку 29 травня у нього стався епілептичний напад, який у військкоматі пов’язали з тривалим вживанням алкоголю. У ТЦК кажуть, що чоловіку надали першу невідкладну медичну допомогу та викликали швидку.

Читайте також: У Львівській області співробітники ТЦК збили велосипедиста, який від них тікав, керівництво відреагувало

Зазначається, що слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво. 2 червня від отриманих під час епілептичного нападу травм чоловік помер у лікарні.

«Слідчі, які проводили експертизу, зазначили: жодного стороннього фізичного впливу на чоловіка не чинилося», — додали у ТЦК.

Випадки смерті чоловіків у ТЦК та СП

Наприкінці лютого у ТЦК Тернопільської області 49-річному чоловіку раптово стало погано, він помер. У ТЦК заявили, що причиною смерті військовозобов'язаного нібито стала епілепсія, проводиться розслідування.

Читайте також:
Затримання чоловіка (Фото:Скріншот відео) У Дніпрі співробітники ТЦК намагалися силоміць утримати чоловіка. У військкоматі відреагували

У квітні у Закарпатській області мобілізований чоловік помер дорогою до навчального центру, у ТЦК стверджують, що причиною нібито також була епілепсія. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відкрив провадження.

5 травня на території одного з ТЦК і СП Кривого Рогу також помер чоловік. У Дніпропетровському обласному ТЦК заявили, що смерть настала внаслідок раптового різкого погіршення стану здоров’я, яке «супроводжувалося ознаками епілептичного нападу».

Донька померлого заявила, що в її батька не було епілепсії і додала, що його нібито «побили до смерті» працівники ТЦК. Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо дій військових.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі