Поліція Запорізької області затримала п’ятьох осіб, які, за їхніми даними, перешкоджали мобілізації. Затриманим повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба поліції Запорізької області у Facebook.

«Учасники незаконної громадської організації навмисно спровокували конфлікт та здійснювали фізичний супротив роботі військових і правоохоронців при проведенні мобілізаційних заходів», — стверджують правоохоронці.

Відео дня

За їхніми даними, у соціальних мережах фігуранти навмисно поширювали фейкову інформацію про протиправну діяльність працівників поліції, ТЦК і СП.

Затримані називали себе «живими людьми», пише пресслужба. Поліція стверджує, що вони члени незареєстрованої громадської організації «Багнет Нації» та здійснюють інформаційно-підривну діяльність.

Метою так званих правозахисників є дискредитація повноважень працівників ТЦК і СП, а також поліції, йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Постраждала (Фото:kkto14jrelx2 / instagram) У командуванні Південь назвали «роботою на ворога» відео з побиттям дівчини представником ТЦК

«В інтернет-мережі вони поширюють неправдиву інформацію для створення у громадян хибної уяви та обурення щодо неправомірності дій військовослужбовців під час мобілізаційних заходів у регіоні. Штучно створений „активістами“ деструктивний контент не лише викликає негативне ставлення населення, а й підіграє ворожим пропагандистам у підготовці фейкових сюжетів про суспільно-політичну ситуацію в Україні», — додали в поліції.

У вівторок, 14 травня, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фігурантів. За результатами вилучено заборонену російську та радянську символіку, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, документи та інші матеріали.

Поліція Запорізької області/Facebook Фото: Поліція Запорізької області/Facebook Поліція Запорізької області/Facebook Фото: Поліція Запорізької області/Facebook Поліція Запорізької області/Facebook Фото: Поліція Запорізької області/Facebook

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 про вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією та за ч. 1 ст. 114−1 про перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Одного з фігурантів було затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найсуворіша санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі