У середу, 1 травня, у Харкові пролунав вибух під час повітряної тривоги.

Кореспонденти Суспільного повідомили, що у Харкові було чутно вибух.

Повітряні сили ЗСУ попереджали про пуски керованих авіаційних бомб тактичною авіацією на Харківщині.

Відео дня

«У місті було чути вибух, є загроза повторних прильотів. Будьте обережні», — написав мер Харкова Ігор Терехов у Telegram.

Уранці 30 квітня Росія вдарила КАБами по Харкову, внаслідок чого були влучання в Київському та Холодногірському районах міста. Спочатку повідомляли про двох загиблих, але згодом начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що інформація про другу жертву не підтвердилася. Унаслідок удару РФ постраждали дев’ять людей.

Російські обстріли Харкова та Харківської області

Останнім часом обстріли країною-агресором Харкова та області почастішали. Зокрема, Російські війська у ніч на 27 квітня завдали ракетних ударів по Салтівському районі Харкова. Під атаку потрапила обласна психіатрична лікарня та медкомплекс у місті.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що у Харківській області примусово евакуюють родини з дітьми у 47 прифронтових населених пунктах.

Читайте також:
Ким Чим Ин (Фото:KCNA via REUTERS) В Харкові виявили уламки ракети з КНДР

Він заявив, що ворог почав бити по населених пунктах, які не атакував ще місяць тому.

Синєгубов також розповів, що окупанти змінили тактику і тепер завдають подвійних ударів по одному й тому самому місцю, націлюючись на українські екстрені служби.

Після наймасованішої російської атаки на енергосистему 22 березня Харків практично повністю залишився без світла. В області діють графіки відключень.

Американські ЗМІ пишуть, що Росія посилила удари по Харкову, тому що Кремль хоче зробити це місто непридатною для життя «сірою зоною».

Редактор: Єва Сластнова Читати далі