У Харкові понеділок, 27 травня, оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок удару по гіпермаркету Епіцентр. Відповідне розпорядження підписав мер міста Ігор Терехов, повідомляє Харківська міська рада.

Там зазначили, що на знак скорботи за загиблими на будівлях місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій буде приспущений Державний прапор з чорною стрічкою.

Відео дня

Окрім цього, 27 травня в місті буде заборонена розважальна музика на ринках, магазинах, закладах громадського харчування тощо.

Російський удар КАБами по Епіцентру в Харкові та С-300 по центру міста 25 травня

Читайте також:
Харків'янин дивиться на наслідки російського удару по Епіцентру (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) Удар РФ по Епіцентру у Харкові. В Офісі генпрокурора показали відео з камер відеоспостережень

25 травня о 16:02 у Харкові пролунав вибух, мер Ігор Терехов заявив, що був приліт у спальний район. Пізніше стало відомо, що окупанти влучили двома КАБами в Епіцентр, унаслідок чого виникла пожежа на площі понад 10 тисяч квадратних метрів.

Близько 19:00 того ж дня окупанти завдали ще одного удару — по центру Харкова.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков заявив, що окупанти вдарили ракетою С-300 біля офісного центру в Шевченківському районі міста.

Уночі тривав розбір завалів зруйнованого гіпермаркету.

Станом на 20:17 26 травня було відомо про 14 загиблих та 44 поранених. В Офісі генерального прокурора зазначили, що правоохоронці ідентифікували 11 жертв російської атаки, серед яких 12-річна дівчинка та її мама. Там зауважили, що семеро людей вважаються зниклими безвісти.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі