У Харківській області внаслідок російських обстрілів загинули двоє людей, серед дев’яти поранених двоє дітей

Внаслідок російських обстрілів у Харківській області 26 травня двоє людей загинули и ще дев’ятеро, в тому числі двоє дітей постраждали.

О 18:45 У Харківській обласній прокуратурі заявили, що 26 травня внаслідок обстрілу окупантами Вовчанська були поранені дві жінки віком 65 та 63 років.

Крім того, повідомляється, що внаслідок російського обстрілу у Стариці Чугуївського району загинув 76-річний чоловік, а 77-річна жінка була травмована.

Відео дня

Також прокуратура заявила, що о 16:00 у селі Івашки Золочівської територіальної громади ворожий FPV-дрон влучив у житлові будинки та господарчі споруди. Внаслідок цього 29-річний чоловік отримав осколкове поранення, медики надали йому допомогу на місці.

О 19:29 прокуратура повідомила, що окупанти вдарили по житловому сектору на Ізюмщиині, внаслідок чого загинула 71-річна жінка і ще п’ятеро людей, серед яких хлопчики віком дев’ять та 12 років, постраждали. Дітей госпіталізували до лікарні.

Прокуратура зазначила, що внаслідок цього удару в селі пошкоджено житлові будинки, господарчі споруди та авто та опублікувала фото наслідків обстрілу.

Харківська обласна прокуратура via Telegram Фото: Харківська обласна прокуратура via Telegram Харківська обласна прокуратура via Telegram Фото: Харківська обласна прокуратура via Telegram Харківська обласна прокуратура via Telegram Фото: Харківська обласна прокуратура via Telegram Харківська обласна прокуратура via Telegram Фото: Харківська обласна прокуратура via Telegram

Щодо всіх випадків розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Раніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що 26 травня Росія обстріляла село Богуславка Ізюмського району Харківської області, внаслідок чого загинула 72-річна жінка, а ще двоє людей, серед яких дев’ятирічний хлопчик, отримали поранення.

Ситуація у Харківській області

26 травня у Генштабі ЗСУ заявили, що на Харківському напрямку Сили оборони відбили загрозу прориву Росії та забезпечили стійку оборону.

Читайте також:
Військовий з батальйону Ахіллес готує дрон перед тим, як запустити його над позиціями російських військових у Харківській області, 25 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Oleksandr Ratushniak) Окупанти спробували прорватися на ділянці Стрілеча — Глибоке, ЗСУ відбили атаку

У Генштабі зазначили, що скрізь, де окупанти продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Зокрема, ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи.

Загарбники тричі намагались штурмувати позиції ЗСУ. Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Також у Генштабі повідомили, що ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці.

За даними військових, за добу армія країни-агресора Росії втратила на Харківському напрямку 179 солдатів.

Також українські захисники знищили танк, бойову бронемашину, три артсистеми та шість одиниць автомобілів та спеціальної техніки.

10 травня російські окупанти спробували прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку.

Читайте також:
Росія збирає нове угруповання військ за 90 км від Харкова (Фото:Харківська ОВА) Росія збирає нове угруповання військ біля кордону за 90 км від Харкова — Зеленський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російські війська розширили зону активних бойових дій на 70 км.

Моніторингові ресурси повідомляли про окупацію кількох сіл на півночі Харківщини. Прорив росіян спричинив дискусії довкола того, чи були на достатньому рівні підготовлені укріплення на півночі.

Станом на 24 травня у Генштабі заявили, що Сили оборони зупинили російські війська на Харківському напрямку та проводять контрнаступальні дії.

Зеленський повідомляв, що ЗСУ взяли під бойовий контроль прикордоння Харківської області. За його словами, втрати під час наступу росіян там складали вісім ворожих солдат до одного українця.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі