Протягом травня російські війська здійснили 76 атак на Харків, використовуючи авіабомби, ракети, безпілотники Шахед та Ланцет.

Про це у вівторок, 4 червня, повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, росіяни атакували Харків у травні втричі частіше, ніж у квітні. Зокрема, 37 ударів росіяни здійснили УМПБ Д-30, 25 — ракетами, 12 — БПЛА типу Шахед і три — БПЛА типу Ланцет.

Відео дня

Як зазначив Терехов, сигнали повітряної тривоги в Харкові оголошували 193 рази. Загалом минулого місяця тривога в місті тривала 474 години та 55 хвилин.

Лише в кінці травня російські ракети та керовані бомби вразили поліграфію Фактор Друк і гіпермаркет Епіцентр у Харкові, внаслідок чого загинули 26 людей.

Читайте також:
Знищена в Бєлгородській області установка С-400 (Фото:INVASION / Telegram) «Це не Patriot». Чим найкраще знищувати С-300 і С-400, які стоять в Росії і б’ють по Харкову — Криволап

Ракетні удари по Харкову 31 травня — що відомо

У Харкові ввечері у четвер, 30 травня, та у ніч проти 31 травня пролунала серія вибухів. Росія завдала численних ударів по місту з комплексів С-300/С-400.

Мер міста Ігор Терехов повідомив про влучання в район щільної забудови. Пізніше в ОВА уточнили, що ракета влучила у житловий будинок, частково зруйновано під'їзд.

Читайте також: У найгіршому разі Росія може повторити в Харкові сценарій Алеппо — секретар РНБО Литвиненко

Поліція Харківської області встановила особи всіх жертв російського обстрілу житлового масиву Харкова. Внаслідок атаки загинули вісім мешканців будинку та охоронець приватного підприємства.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі