Від початку повномасштабного вторгнення прикордонники виявили понад 30 тіл потопельників у водах Тиси. Тільки в травні було знайдено в річці вісім тіл.

Про це заявив голова Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі Новини Live.

Він також припустив, що ця цифра може бути більшою, оскільки неможливо зафіксувати всі інциденти.

Відео дня

Також Демченко розповів про останній випадок загибелі людини в Тисі під час спроби незаконного перетину кордону. Він уточнив, що тіло могло перебувати у воді близько півроку.

«За попередньою інформацією, тіло могло перебувати у воді близько півроку тому. Скоріш за все, фактів смертей, коли порушники намагалися незаконно перетнути кордон і втратили своє життя, може бути набагато більше», — зазначив речник ДПСУ.

Читайте також:
Провідники обдурили своїх клієнтів (Фото:ДПСУ) Одразу шість українців намагалися переплисти Тису на автомобільних камерах, хоча їм обіцяли човни — відео

Демченко додав, що річка Тиса набагато підступніша, ніж здається на перший погляд через стрімку течію. Однак злочинні організовані групи продовжують за гроші «допомагати» українським чоловікам незаконно перетинати кордон, ігноруючи ризики для життя своїх «клієнтів».

7 травня співробітники Держприкордонслужби виявили в річці Тиса відразу трьох потопельників. Одному із загиблих було лише 20 років.

10 травня в ДПСУ повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в річці Тиса зафіксовано щонайменше 28 випадків смерті людей, які намагалися незаконно перетнути кордон.

17 травня румунські прикордонники виявили ще одне тіло чоловіка з ознаками тривалого перебування у воді на березі Тиси. Це був 30-й випадок загибелі в річці від початку війни.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі