27 травня у Таллінні, столиці Естонії, пройшла велика конференція з інвестицій в Україну. Це перша подібна подія в країнах Балтії та Скандинавії за час повномасштабного вторгнення Росії.

Конференцію організувала естонська медіакомпанія Delfi Meedia спільно з Міністерством закордонних справ Естонії та компанією Miltton. Мета заходу — розширення можливостей для інвестування в Україну, налагодження партнерств та сприяння економічному відродженню України.

Відео дня

Повна програма конференції, яка проходить 27 травня в талліннському Котлі культури з 09:00 до 19:00 доступна за лінком.

Повний відеозапис конференції:

https://www.youtube.com/embed/llBV8jJQmFs

«Відбудова України — це завдання всіх нас. За роки страшної війни Україна переконалася, що в неї багато однодумців і друзів у Європі та світі. На щастя, кожна війна колись закінчується, і ми сподіваємося, що це зовсім скоро станеться і в Україні. На жаль, такий позитивний сценарій поки не є можливим, оскільки натиск і відчай агресора не дають згаснути пожежі війни. Наша спільна відповідальність — думати про те, як під час війни та після її закінчення можемо допомогти Україні стати сучасною, європейською та безпечною країною», — наголосив Урмо Соонвальд, головний редактор Delfi і Eesti Päevaleht, анонсуючи конференцію.

У конференції взяли участь підприємці, інвестори, високопосадовці та політики, які працюють в Україні, а також дипломати та підприємці країн Балтії та Скандинавії.

Серед гостей заходу:

  • Кая Каллас, прем'єр-міністр Естонії
  • Давид Арахамія, голова фракції Слуга народу, голова наглядової ради Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest)
  • Кадрі Сімсон, єврокомісар з питань енергетики
  • Михайло Радуцький, голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування у Верховній Раді
  • Олена Самборська, керуючий директор Luxoft
  • Євген Баранов, партнер Dragon Capital;
  • Василе Тофан, старший партнер Horizon Capital;
  • Ганна Замазєєва, керівник Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України;
  • численні дипломати країн Балтії та Скандинавії.

Учасники конференції обговорили такі теми, як відбудова майбутнього України; ініціативи цифрової трансформації; інвестиційні можливості та виклики; вихід західних компаній на український ринок; роль урядів Північних і Балтійських країн у залученні приватного сектору до інвестування в Україну під час війни.

Редактор: Інна Семенова Читати далі