Родичі 55-річного чоловіка з міста Шостки Сумської області звинувачують співробітників ТЦК у викраденні людини. У ТЦК заявили, що триває перевірка.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на слова родини потерпілого.

За словами родичів чоловіка, він прийшов до місцевого ТЦК проходити медкомісію, однак потім почалися проблеми.

Відео дня

«Під час проведення комісії зроблено кардіограму, де з’ясувалося, що на серці рубці. Зателефонували сімейному лікарю, яка повідомила, що з високою ймовірністю громадянин переніс інфаркт і обов’язково потрібно пройти УЗД серця. Останні 3 роки почав підвищуватися тиск, із гіпотоніка переріс у гіпертоніка. Крім того, є проблеми зі спиною з тридцяти років. При зміщенні дисків, відмовляють ноги», — розповіла дружина 55-річного чоловіка.

Дружина також заявила, що сімейний лікар порадила пройти дообстеження, однак комісія ВЛК нібито «навіть не поміряла тиск, і сказала, що він може служити».

Читайте також:
Мобілізація (Фото:Олександр Завітневич/Facebook) «Відбувається пожвавлення». Чому чоловіки уже пішли в ТЦК і що буде з 18 травня — полковник з Генштабу відповідає на питання про мобілізацію

«Під час спілкування з головою ВЛК чоловік попросив зробити дообстеження через справді поганий стан здоров’я та можливість негативних і непередбачуваних ситуацій, на що отримав відмову в грубій формі», — каже дружина.

Попередньо, після рішення ВЛК чоловік отримав нову повістку і мав поїхати до навчального центру в Сумах, однак у підсумку він потрапив до Харкова, де йому стало зле.

За даними сім'ї, ТЦК обіцяли доставити його до Шостки, але цього не сталося. Чоловік опинився в Гончарівську, де знову знепритомнів. Потім його доправили до лікарні Конотопа, в якій він потрапив до реанімації. Чоловік перебуває у важкому стані.

«У лікарні він опинився без супровідних документів. Представники Шосткинського ТЦК і СП навіть не повідомили родині, що чоловік у реанімації Конотопа», — розповіли родичі.

За інформацією видання, справу вже передано до ДБР. У Сумській обласній ТЦК заявили, що триває перевірка.

«Ми зараз перевіряємо цю інформацію, реакція на це буде. З’ясовуємо, що сталося насправді», — повідомив у коментарі ТСН представник Сумського обласного ТЦК Олександр Бондаренко.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі