У Сумах 9 червня частково зникла електроенергія через аварію на енергетичному обладнанні.

Про це повідомляє Сумська міськрада.

За деякими адресами відключилося електропостачання на водозаборах, що призвело до припинення водопостачання.

Енергетики та відповідні служби працюють над оперативним відновленням подачі електроенергії.

Відео дня

Інших деталей міськрада не наводить.

Імовірний наступ Росії на Суми

Глава ГУР Кирило Буданов в опублікованому 14 травня коментарі New York Times заявив, що атаки росіян у Харківській області триватимуть «ще три-чотири дні», після чого війська РФ, як очікується, «зроблять рішучий наступ у напрямку Сум».

Він також заявляв, що Росія утримує невелике угруповання сил у прикордонні в напрямку Сумської області.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко зазначив, що російські окупанти планували наступати на Сумську область у комплексі з Харківською.

Читайте також:
Робота артилеристів 37-ї окремої бригади морської піхоти (Фото:37-ма окрема бригада морської піхоти/Facebook) «Скопіпастили тактику». У РФ не вистачить сил діяти на Сумщині так, як на Харківщині. Чому це імітація «великого наступу» — Коваленко

У відповідь на слова Буданова начальник Сумської ОВА Володимир Артюх заявив, що ситуація в області контрольована, з Білопільської громади за рекомендацією військових евакуювали цивільне населення, а будівництво оборонних споруд в області практично завершується.

15 травня заступник голови Сумської районної ради Володимир Біцак заявив, що у росіян не вистачить сил, щоб атакувати одночасно і Сумщину, і Харківщину, і східні регіони України.

17 травня в Сумській ОВА повідомили, що з прифронтових районів області за три дні планової евакуації вивезли приблизно 200 дітей.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі