Автор: Кіра Борисіхіна

Аманда Рендлс, молода професорка біомедичних наук з Університету Дьюк, стала володаркою премії за свої видатні дослідження в галузі розробки алгоритмів, здатних виявляти симптоми серцево-судинних захворювань.

Про це пише Business Insider.

Читайте також:
Здоров’я серця: ознаки того, що вам час до лікаря (Фото:ruigsantos/Depositphotos) ТОП-7 лякаючих ознак того, що у вас хворе серце. А ви навіть не здогадуєтеся

Рендлс представляє концепцію медицини, в якій розумні годинники і подібні пристрої постійно передають дані лікарю. Це дасть змогу лікарям уважніше стежити за здоров’ям кожної людини на індивідуальному рівні, що відкриває нові перспективи для профілактики та лікування.

Відео дня

Одним із ключових аспектів досліджень Рендлс є моделювання кровотоку та руху клітин в організмі. Її інноваційні методи не тільки поглиблюють розуміння хвороб, а й відкривають нову еру біомедичного моделювання.

Сьогодні стандартні носимі пристрої можуть відстежувати серцебиття людини, але Рендлс прагне до створення пристроїв, здатних спостерігати за змінами в кровотоці в режимі реального часу. Це може перевести медицину з «реактивного догляду на проактивний», допомагаючи виявляти ознаки серцево-судинних захворювань на ранніх стадіях.

Читайте також:
Приблизно 280 мільйонів людей у світі страждають від депресії (Фото:pexels) Справа в генетиці. Учені пояснили, як пов’язані депресія і захворювання серцево-судинної системи

Попри потенційні проблеми з конфіденційністю даних, ідея віртуального двійника, який відстежує здоров’я пацієнта, стане революційною подією для охорони здоров’я. Однак одним із викликів, перед якими стоїть Рендлс, є обсяг даних. Її команда працює над методами обробки та аналізу даних, щоб зробити їх більш доступними та зрозумілими для медичних фахівців.

Використовуючи нове моделювання, лікарі можуть виявляти зміни в тілі пацієнта на ранніх стадіях, що може призвести до більш ефективного лікування. Це особливо важливо для боротьби з серцево-судинними захворюваннями, які є однією з основних причин смертності в США.

Попри виклики, Аманда Рендлс та її команда продовжують працювати над інноваційними методами, що можуть змінити майбутнє медицини та сприяти більш ранньому й точному діагностуванню різних захворювань.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Читати далі