У Словенії українські рятувальники розпочали відновлювальні роботи в районі, постраждалому від масштабної повені

Група українських рятувальників, яка прибула до Словенії, вже почала ліквідацію наслідків повені неподалік селища Річиця, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій у суботу ввечері.

"51 український рятувальник і 19 одиниць техніки розпочали відновлювальні роботи в Республіці Словенія. Наразі зведений загін ДСНС виконує відновлювальні роботи в районі селища Річиця", йдеться в повідомленні.

У ДСНС поінформували, що рятувальники розгорнули пересувний пункт управління, медичний пункт, а також організували зв'язок і визначили порядок залучення людей і техніки для ліквідації наслідків повені.

Крім того, повідомляє Держслужба, налагоджено координацію рятувальних служб з усіх країн, що працюють наразі в Словенії, та з місцевими органами влади. Для українських рятувальників визначено 2 основні локації для роботи в руслі річки Дрета.

"Головні завдання це облаштування дамби для берегоукріплення, розширення та зміна русла річки, водовідведення, очищення русла від дерев та сміття, яке принесла велика вода. Робота надскладна, адже рятувальникам доводиться постійно працювати в стрімкій течії", наголошується в повідомленні.

Для виконання поставлених завдань фахівці ДСНС застосовують важку інженерну техніку, зокрема 5 гусеничних екскаваторів.

"Роботи заплановано провести протягом кількох днів. Після чого буде визначено нові локації", інформували в ДСНС.

Раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що українські рятувальники вирушили до Словенії для участі в ліквідаційних роботах проти наслідків повеней.

Як повідомлялося, станом на 7 серпня щонайменше шестеро людей загинули у повенях, що обрушилися на Словенію слідом за зливовими дощами, під водою опинилися дві третини цієї країни на Балканах. За даними агентства Associated Press, повінь уже визнано найсерйознішою в новітній історії країни. Багато людей залишилися без даху над головами.