9 червня Держприкордонслужба опублікувала відео знищення складу боєкомплекту російських військових та двох їхніх укриттів у Серебрянському лісі в Луганській області.

У повідомленні зазначається, що атаку було здійснено бійцями бригади Гвардії наступу Помста, створеної на базі Луганського прикордонного загону.

З кінця літа 2022 року через територію Серебрянського лісу проходить лінія оборони.

Відео дня Читайте також:
Серебрянський ліс (Фото:Сергій Окунєв / NV) «На вас наводиться російська арта». Один день бійців Азову на позиціях у найнебезпечнішому лісі України — репортаж NV

9 травня українські військовослужбовці з 63-ї ОМБр розповіли, що у Серебрянському лісі майже не залишилося тварин.

20 квітня відео знищеного Серебрянського лісу опублікувала Нацгвардія України. На цьому відео видно величезні площі зі знищеними соснами та тіла загиблих російських військових.

Ботанічний заказник Серебрянський розташований за 8 кілометрів на південний захід від міста Кремінна, яке є тимчасово окупованим. Його площа складає 107,1 га.

До того, як опинитися на лінії фронту, Серебрянський ліс був місцем поширення рідкісних і занесених до Червоної книги України видів рослин на території Луганської області. Також тут можна було зустріти дуже рідкісного представника амфібій — квакшу звичайну.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі