У Росії заарештували начальника управління департаменту Міноборони з питань державного оборонного замовлення Володимира Вертелецького. Йому оголосили підозру у зловживанні службовими повноваженнями під час виконання державного замовлення.

Про це у четвер, 23 травня, повідомив Слідчий комітет РФ.

Там стверджують, що Вертелецький прийняв невиконані роботи в рамках дослідно-конструкторської діяльності за державним контрактом. Це нібито завдало країні-агресорці збитків на суму понад 70 млн рублів.

Відео дня

Посадовцю російського Міноборони обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте також:
Андрій Бєлоусов (Фото:REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo) Коханки, вілла та крайня релігійність. ЗМІ дізналися особисті деталі про нового міністра оборони РФ

23 травня російське видання Коммерсант, посилаючись на власні джерела повідомило про арешт Вадима Шамаріна, заступника начальника Генерального штабу країни-агресорки Валерія Герасимова, у справі про махінації.

Цього ж дня Слідчий комітет РФ підтвердив арешт російського генерал-майора Івана Попова, якого підозрюють у шахрайстві.

23 квітня Слідчий комітет РФ повідомив, що заступника міністра оборони країни-агресора РФ Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря.

12 травня російський диктатор Володимир Путін вирішив не перепризначати Сергія Шойгу, який керував міністерством оборони РФ майже 12 років, натомість призначивши замість нього Бєлоусова.

Шойгу зі свого боку призначили секретарем Радбезу РФ, де він змінив Миколу Патрушева. Шойгу був главою Міноборони РФ із 6 листопада 2012 року.

14 травня Путін призначив Миколу Патрушева своїм помічником. Раніше той обіймав посаду секретаря Ради безпеки РФ.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі