У суботу, 4 травня, Міноборони РФ повідомило про удар ракетами ATACMS по об'єктах окупантів в окупованому Криму та заявили, що нібито «знищили» чотири цілі.

Про це відомство повідомило у Telegram.

«Черговими засобами ППО чотири оперативно-тактичні ракети було знищено над територією Кримського півострова», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Останні удари по Криму — що відомо

У ніч проти 30 квітня військовий аеродром в тимчасово окупованому Джанкої був атакований ракетами. Унаслідок атаки спалахнула пожежа, щонайменше п’ятеро російських загарбників дістали поранень.

Про вибухи та пожежу на аеродромі у соцмережах повідомляли місцеві мешканці. Водночас представники окупаційної адміністрації не коментували атаку.

До цього цей аеродром був атакований 17 квітня. Тоді Генштаб ЗСУ повідомив, що внаслідок удару на військовому аеродромі було знищено:

  • чотири пускові установки С-400;
  • пункт управління засобами ППО;
  • три радіолокаційні станції;
  • апаратуру спостереження за повітряним простором Фундамент-М.

На Джанкойському аеродромі дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу армії РФ, три авіаційні ескадрильї.

28 квітня ЗСУ також вдарили по Криму ракетами ATACMS. Компанія Defense Express писала, що ціллю стали позиції російської протиповітряної оборони на мисі Тарханкут. Тоді, за даними з російських неофіційних джерел — атака також була успішною та завершилась знищенням, нібито, лише чотирьох пускових.

Компанія також зазначила, що останні удари ЗСУ, зокрема і 30 квітня, демонструють сталу тенденцію ураження таких цілей, як аеродроми і позиції російської ППО. Там також зазначили, що атака була комбінована, а окрім балістичних ракет по ворогу били й далекобійними дронами-камікадзе.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі