У РФ засудили інтернет-стримерку Ганну Бажутову до пʼяти років і шести місяців колонії за те, що вона поширювала у соцмережах спогади жителів Бучі про російську окупацію на початку 2022 року. Про це повідомило російське видання Медіазона у середу, 5 червня.

Як зазначили журналісти, дівчину звинувачують у поширенні так званих «воєнних фейків». З 18 серпня 2023 року вона перебуває у СІЗО. У 2023 році в одному з російських Telegram-каналів з’явилося відео зі стриму Бажутової, де вона розповідала про злочини росіян під час окупації Київської області.

Відео дня Читайте також:
Прапор легіону Свобода Росії (Фото:t.me/legionoffreedom) У РФ чоловіка засудили до дев’яти років позбавлення волі за нібито спробу вступити в легіон Свобода Росії

Зокрема, під час стриму блогерка розповіла історію української дівчини, яку тиждень ґвалтував російський окупант, а після відмови виїхати з ним до Росії — убив її матір. Під час прямого ефіру вона також називала росіян «у*обками», яких «треба всіх на*уй повбивати за таку ху*ню». Також вона бажала смерті російським окупантам.

У суді захист заявив, що стримерка не має стосунку до цих дописів, а саму трансляцію вона видалила з платформи Twitch.

Читайте також: Два роки звільнення Київщини. 10 приголомшливих фактів про бої, що переломили хід війни, і про масштаб російських злочинів

На одному з судових засідань дівчина розповіла, що під час стриму виступила проти вбивств та катувань у Бучі нібито через те, що перебувала у «важкому емоційному стані» через дію нових ліків.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі